Etusivu ›› Uutinen ›› Uutispuuroa ja syksyn satoa torilla 2.9.
30.8.2017 - 11:27
Uutispuuroa ja syksyn satoa torilla 2.9.
ruskavareja.jpg
Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään jälleen lauantaina 2. syyskuuta. Syyskuu on sadonkorjuun aikaa, joten markkinoiden keskiössä ovat syksyiset herkut. Lähiruokamaistiaisissa on tarjolla uutispuuroa kolmellesadalle hengelle Mikkelin torilla kello 11.

Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään jälleen lauantaina 2. syyskuuta. Syyskuu on sadonkorjuun aikaa, joten markkinoiden keskiössä ovat syksyiset herkut.
Lähiruokamaistiaisissa on tarjolla uutispuuroa kolmellesadalle hengelle kello 11 alkaen.

Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista, eli "uutisista". Se on ensimmäinen ruoka, mikä vuoden viljasadosta tehdään. Uutispuuro on ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän ja tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja, kukkia, sieniä ja hedelmiä. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja lähialueelta. Myös torikahvilat ovat avoinna sadonkorjuumarkkinoilla.

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Mikkelin hallitustorilla lauantaina 2.9. kello 7-15. Tervetuloa Mikkelin torin sadonkorjuumarkkinoille maistamaan syksyn herkkuja ja tapaamaan tuttuja.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualue, Torikauppiasyhdistys ja EPF Oy.

 

 

Aiheeseen liittyvää