Etusivu ›› Uutinen ›› Nuoren mielen ensiapu -koulutus lasten ja nuorten kanssa työskenteleville
13.9.2017 - 13:43
Nuoren mielen ensiapu -koulutus lasten ja nuorten kanssa työskenteleville
nmea-kuva.jpg
Mikkelin kaupunki on mukana Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveys kuuluu kaikille –hallituksen kärkihankkeessa. 27.9. järjestettävä Nuoren mielen ensiapu –koulutus on tarkoitettu 7–18 -vuotiaita lapsia tai nuoria työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville.

NMEA-koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, nuorisotyöntekijöille, opettajille ja oppilashuoltoryhmän jäsenille sekä urheiluseurojen valmentajille.

Koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajien kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

NMEA-koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet sekä perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin (mm. masennus, ahdistuneisuushäiriöt, käytöshäiriöt ja itsetuhoisuus). Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa sekä keinoja ehkäistä ongelmia.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä linkistä viimeistään 18.9.2017.

Aika: 27.9.2017 klo 9.00 - 16.00
Paikka: Kansalaisopisto, Lönnrotinkatu 7, Mikkeli
Koulutuksen laajuus: 1 lähipäivä (7 h) ja verkkokurssi (4 vkoa); yksi tehtävä/viikko
Hinta: Maksuton. Koulutukseen sisältyy oppikirja.
Lisätietoja: Ohjaaja Mirja Erlund, Suomen Mielenterveysseura, p. 040 143 4411 tai mirja.erlund(at)mielenterveysseura.fi

Koulutukseen mahtuu 25 osallistujaa. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, ensisijalla ovat Mikkelin kaupungin työntekijät.