Etusivu ›› Uutinen ›› Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat Mikkelissä
28.9.2017 - 8:28
Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat Mikkelissä
puhetta.jpg
Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat syksyllä 2017 keskiviikkoisin kello 17.30–19.

Luentosarjan aloittaa 4.10. biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz. Hän alustaa biotaiteesta ja biotaiteen kautta taiteen- ja tieteenvälisestä toiminnasta.

Biotaiteessa käytetään nimensä mukaisesti usein jotakin elävää materiaalia tai ollaan jollakin tavalla elämän kanssa tekemisissä. Biotaide yhdistää mennyttä ja nykypäivää eniten muokanneet voimat: taiteen ja tieteen. Biotaide on mukana yhteiskunnallisissa keskusteluissa, joissa pohditaan esimerkiksi tulevaisuuden uusia teknologioita, ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä.

Tilaisuus on osa Taiken Soihtu-projektin biotaidetta käsittelevien keskustelujen sarjaa. Soihtu on biotaidetta edistävä taiteen ja tieteenvälinen projekti. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa biotaiteen kansallista verkostoa ja sitä kautta kansainvälistä yhteistyötä.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet syksyllä 2017 kello 17.30–19

4.10. Biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz: Biotaide siltana taiteen ja luonnontieteen välillä
1.11. FT, taidehistorioitsija, kirjailija Anna Kortelainen: Kuvataiteen aiheuttama oireyhtymä – mitä ihmettä?
29.11. FT, taidehistorioitsija Harri Kalha: Valokuva taiteen marginaalissa: arjen otokset, sattuma ja taiteen aura.

Iltojen on tarkoitus johdattaa niin tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin kuin taideteoreettiseen pohdintaan. Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Aiheeseen liittyvää