Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkeli-palkinto 2017 myönnettiin Jesse Haajalle
28.9.2017 - 8:47
Mikkeli-palkinto 2017 myönnettiin Jesse Haajalle
rendel.jpg
Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 27.9. myöntää yksimielisesti tämänvuotisen Mikkeli-palkinnon mikkeliläiselle mainostoimistoyrittäjälle ja elokuvaohjaajalle Jesse Haajalle.

Palkintosumma on 2 000 euroa. Palkinto luovutetaan Mikkeli-seuran järjestämässä Mikkelinpäivän tapahtumassa sunnuntaina 1.10. Elomaan talolla. Palkinnon luovuttaa lautakunnan puheenjohtaja Jatta Juhola. Tilaisuus alkaa kello 13.

Haaja on noussut suureen tietoisuuteen esikoisohjauksensa Rendelin myötä. Suomen ensimmäinen supersankarielokuva on vaatinut pitkäjänteistä työtä, intohimoa ja uskoa omaan tekemiseensä. Mikkelissä asuva Haaja on piirtänyt pikkupojasta lähtien, muiden piirrosten lomassa yläasteella alkunsa saivat myös Rendelin ensihahmotelmat. Myöhemmin visuaalinen lahjakkuus johti mainostoimistoyrittäjäksi saakka.

Lautakunta luonnehti Haajan tuoneen elokuvaprojektinsa myötä Mikkeliä esille todella näkyvästi. Lisäksi lautakunta katsoi Haajan tehneen uraa uurtavaa työtä ja luoneen Rendelistä ilmiön. Mikkeli-palkintoa ei ole aiemmin luovutettu elokuvataiteen edustajalle.

Mikkeli-palkinnon perusteena on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus. Aiemmin palkinnon saajan valitsi kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta, tänä vuonna ensimmäistä kertaa hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta.