Etusivu ›› Uutinen ›› Strategiaympyrä keräsi kirjavia mietteitä
10.3.2014 - 9:39
Strategiaympyrä keräsi kirjavia mietteitä
011_2.jpg
Minkälainen Mikkelin pitäisi olla? Mikä on hyvin? Mikä on huonosti? Mihin pitäisi panostaa? Ideoita, mietteitä ja ehdotuksia saatiin kuntalaisilta.

Mikkelin kaupungin 176-vuotissyntymäpäivää vietettiin perjantaina 7. maaliskuuta. Kaupungintalolla järjestettyjen opastettujen kierrosten lomassa vierailijoilla oli mahdollisuus jututtaa kaupunginvaltuutettuja. Valtuustosaliin tuotu kaupungin strategiaa kuvaava ympyrä keräsi sekä valtuutetuilta että erityisesti kuntalaisilta monenlaisia mietteitä.

Yleisestä saunasta palveluiden parantamiseen

Strategiaympyrään kiinnitetyissä lapuissa haluttiin Mikkeliin muun muassa yleistä saunaa ja lisää turistivessoja. Eräässä lapussa muistutettiin, että Mikkeli on muutakin kuin kaupungin keskusta, taajamia ei siis saa unohtaa. Tupalaan kaivattiin sisäliikuntapaikkaa ja myös vihreät arvot nousivat esiin, kun korostettiin pohjavesien puhtautta.

Parannusta haluttiin esimerkiksi viittomakielisten ja ikääntyneiden palveluihin. Työpaikkojenkin lisäämiseen oli otettu kantaa.

Kaikkien strategiaympyrään kirjoittaneiden kesken arvottiin kaksi pientä Mikkeli-aiheista tuotepalkintoa. Arpaonni suosi Kirsi Puikkosta ja Jussi Valkamaa.

Aiheeseen liittyvää