Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkeli mukaan Tekesin julkaisuun
10.3.2014 - 10:36
Mikkeli mukaan Tekesin julkaisuun
satamalahti.jpg
Mikkeli Smart City 2020 -hanke ja Satamalahden kehittäminen ovat valittu mukaan innovaatiorahoituskeskus Tekesin julkaisuun. Kansainväliselle kohderyhmälle suunnattava englanninkielinen julkaisu on nimeltään Smart Solutions from Finland.

Julkaisuun kootaan parhaita esimerkkejä suomalaisesta osaamisesta älykkäiden energiaratkaisujen, älykkään liikenteen, älykkään asumisen, älykkään jätteenkäsittelyn ja älykkään kaupunkisuunnittelun alueilta. Mikkeli Smart City 2020 ja Satamalahti ovat Smart city planning and design -osiossa.

Mikkeli tähtää Suomen ensimmäiseksi digitaaliseksi kaupungiksi. Mikkeli Smart City 2020 -hankkeen tavoitteena on rakentaa digitaalista ja ekologista kaupunkiympäristöä. Kehitys-, pilotointi- ja demonstrointialustana toimii Mikkelin Satamalahden alue, jonka kehittämisen visiossa keskeisellä sijalla ovat ekologisuus, uudet digitaaliset ratkaisut ja yhteisyyttä toteuttava kaupunki.

Mikkeli järjesti Satamalahden suunnittelusta kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun vuosina 2012 - 2013. Kilpailu tuotti kymmeniä ehdotuksia alueen kehittämiseksi, ja sen voitti helsinkiläinen arkkitehtitoimisto AJAK Oy työllään Vesireittejä.

Aiheeseen liittyvää