Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkeli mukana Infopankki-sivustolla
17.3.2014 - 10:30
Mikkeli mukana Infopankki-sivustolla
infopankki_hor_rgb.jpg
Infopankki-verkkosivuston Mikkelin sivut julkistetaan Mikaelissa 19.3.2014 Pointti-hankkeen päätösseminaarin yhteydessä.

Infopankki on monikielinen verkkosivusto, jolla on tietoa Suomeen muuttoa suunnitteleville tai täällä jo asuville maahanmuuttajille. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa. Sivusto koostuu paikkakunnasta riippumattomasta yleistiedosta sekä palveluun liittyneiden kuntien paikallistiedosta.

Mikkelin tiedot Infopankkiin on on toimittanut ja käännättänyt Pointti – Maahanmuuttajat työvoimaksi Etelä-Savossa -hanke Euroopan sosiaalirahaston tuella. Mikkelin paikallistietoa on Infopankissa viidellä kielellä, suomen lisäksi englanniksi, venäjäksi, viroksi ja ruotsiksi.

Entistä kattavampaa tietoa Suomeen muuttajalle

Infopankissa kaikki tieto on ryhmitelty kolmen pääteeman alle: muutto Suomeen, elämä Suomessa ja tietoa Suomesta. Kieliversioiden etusivun linkkien avulla käyttäjä voi siirtyä nopeasti itseään kiinnostavaan aiheeseen.

Tietoa on muun muassa työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista yrityksen perustamisesta, suomen tai ruotsin kielen kursseista, asunnon ostamisesta, mitä tehdä kun sairastuu, miten ilmoittaa lapsi kouluun, äänestämisestä tai vaikkapa jokamiehen oikeuksista. Sisältöä voi tarkastella vaihtoehtoisesti eri elämäntilanteiden kautta. Infopankin tietosisällöt on kirjoitettu yhteistyössä eri viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Infopankki tarjoaa ratkaisun kunnan monikieliselle tiedotukselle

Infopankista löytyy tietoa pääkaupunkiseudun sekä Turun, Tampereen, Oulun ja Rovaniemen kuntien palveluista.  Sivusto tarjoaa valmiin tiedotusmallin, johon kunta voi liittyä ja täydentää omilla tiedoillaan. Infopankin kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, albania, kiina, kurdi, persia ja arabia.

Infopankkia julkaisee Helsingin kaupunki. Palvelua rahoittavat sisäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kela. Kuntien osuudesta vastaavat jäsenkunnat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Turku, Tampere, Mikkeli, Oulu ja Rovaniemi.

Mikkelin sivut löytyvät osoitteesta www.infopankki.fi/fi/mikkeli.

Aiheeseen liittyvää