Etusivu ›› Päämajamuseon lainattavat näyttelyt

Päämajamuseon lainattavat näyttelyt

Päämajamuseon lainattavat näyttelyt

 

Kuvat sotivat - Sotapropagandaa 1939-1944

Päämajamuseo on koonnut lainattavan Kuvat sotivat – Sotapropagandaa 1939–1944 -näyttelyn, jonka kuvat ja tekstit kertovat kaunistelematta siitä millainen käsitys keskenään sotivilla valtioilla oli toisistaan. Näyttely oli esillä Päämajamuseossa 2.5.–30.8.2004.

Tiedustelut: puh (015) 194 2423/amanuenssi Pentti Nousiainen

Näyttelyn tiedot on koottu oheisiin PDF-dokumentteihin.

 

Päämajan naiset

Mikkelin taidemuseon/Etelä-Savon aluetaidemuseon lainattaviin näyttelyihin kuuluu myös Päämaja -aiheinen näyttely Päämajan naiset. Mikkelin kaupungin kuva-arkiston valokuvista on koottu päämajassa talvi- ja jatkosodan aikana työskennelleiden naisten elämää kuvaava näyttely. Naiset toimivat monissa eri tehtävissä, pääasiassa kuitenkin viestittäjinä ja kanslia-apulaisina. Valokuvat on saatu museon kokoelmiin Päämajamuseon muistitiedon keräysprojektin Olin siellä minäkin tuloksena. Näyttelyssä on 22 mustavalkoista valokuvaa sekä Päämajan naisten elämästä kertova esite.

Mikkelin taidemuseon/Etelä-Savon aluetaidemuseon lainauskäytäntö
*Lainaaja maksaa näyttelymaksun 35€ ja kuljetuskustannukset yhteen suuntaan (taidemuseo perii kaupunkialueella 15€ kuljetusmaksua, mikäli se hoitaa kuljetuksen) Etelä-Savon alueella
*Laina-aika 2-4 viikkoa tai sopimuksen mukaan, taidemuseo huolehtii näyttelyn vakuuttamisesta Etelä-Savon alueella
*Lainaus puh. (015) 194 2422/amanuenssi Anna-Maria Larikka, e-mail:anna-maria.larikka(at)mikkeli.fi