Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeus on vaihtoehto asunnon vuokraamiselle ja omistamiselle. Se on asumismuoto, jossa asukkaalla on asumisoikeus rakennuttajayhtiön omistamaan asuntoon.

Palveluopas

Asumisoikeusasunnon saamiseksi hakija jättää järjestysnumerohakemuksen Mikkelissä esimerkiksi kaupungin alueilla toimiviin yhteispalvelupisteisiin, asiakaspalvelupisteeseen Maaherrankatu 9 - 11 tai postitse osoitteella PL 33, 50101 Mikkeli.

Hakemus kirjataan Mikkelin kaupungilla ja järjestysnumero ilmoitetaan hakijalle kirjallisesti.

Järjestysnumeron saatuaan hakija ilmoittautuu  Mikkelin Asumisoikeus Oy:lle;  Mikkelissä Mikalo Oy, Maaherrankatu 44, ja ilmoittaa miltä alueelta tai talosta  hän haluaa saada asunnon.  Asuntojen vapautuessa yhtiö tarjoaa hakijalle asuntoa hakijan ilmoittamalta hakualueelta.

Asumisoikeus Oy:n ehdotuksesta kunta hyväksyy asumisoikeuden haltijaksi edellytykset  täyttävät hakijat näiden järjestysnumeron mukaisessa järjestyksessä.

Asumisoikeusasuntoon pääsee tehtyään omistajan kanssa asumisoikeussopimuksen ja maksettuaan asumisoikeusmaksuna osan asunnon hankintahinnasta, joka on valtion lainoittamissa kohteissa enintään 15 % asuntolainoituksen perustana olevasta hankinta-arvo-osuudesta. Asumisen aikana maksetaan käyttövastiketta;  vakuus kahden kuukauden vastike.

Asumisoikeusasuntoa ei voi lunastaa omaksi

Mikkelin Asumisoikeus Oy

Asumisoikeuskohteet

Asumisoikeuden järjestysnumerohakemus

Lisätietoja saat ympäristöministeriön asumisen oppaista.

Yhteystiedot

Lisätietoja
toimistosihteeri Merja Pönniö
puh. 040 4866296
 

Osoite  
Kaupungintalo, Raatihuoneenkatu 8 - 10, 1. kerros

Asumisoikeusasunnon hakulomakkeen postitusosoite 
PL 33, 50101 Mikkeli
Hakulomakkeen voi toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelupisteisiin.