Ateriapalvelut kotiin

Monipuolinen ateria kotiin kuljetettuna edistää ikäihmisten hyvinvointia ja tukee kotona asumista.

Palveluopas

  • ruoka-annoksia

Ateriapalvelun ruokalistan laadinnassa noudatetaan 7 viikon kiertävän listan runkoa, jossa huomioidaan ajankohdan juhlapyhät ja sesonkituotteet. Ruokalistaa laadittaessa pyritään huomioimaan myös asiakaskunnan makutottumukset ja energiantarve. Asiakas voi valita kuinka monta ateriaa viikossa hän haluaa ateriapalvelun kautta; vaihtoehtoja ovat esim. seitsemän tai kolme kertaa viikossa. Asiakkaan yksilölliset tarpeet (esim. erityisruokavaliot) ja toivomukset otetaan myös huomioon ateriaa koottaessa. Ateria sisältää pääruoan lisäkkeineen ja jälkiruoan.

Ateriat valmistetaan omissa keittiöissämme lähellä asiakasta: keskuskeittiö Isopadassa, Anttolan keskuskeittiössä, palvelukeskus Kotikartanossa Haukivuorella, Suonsaaren vanhainkodissa ja palvelukeskus Vaarinsaaressa Ristiinassa. Kotihoidon henkilöstö tai taksi kuljettavat ateriat suoraan asiakkaiden koteihin. Anttolan, Haukivuoren, Suonsaaren ja Ristiinan alueen ateriat toimitetaan asiakkaille päivittäin lämpimänä. Keskuskeittiö Isopadan valmistamat ateriat toimitetaan jäähdytettyinä.

Miten asiakkaaksi?

Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut myy Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen kotihoidon tukipalveluille annospakattuja ateriapalveluaterioita kotihoidon asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ateriapalvelu on tarkoitettu kaikille tarvitseville kotihoidon tukemiseksi. Lisätietoja palvelusta ja sen hakemisesta antaa Palveluneuvo, Maaherrankatu 10, Mikkeli tai puh. 015 211 557. Kotihoito laskuttaa ateriat suoraan asiakkaaltaan kerran kuukaudessa jälkikäteen.

Aterioiden peruminen

Aterioiden peruutukset tehdään kotihoidon henkilöstön kautta joko soittamalla aterian toimittavaan autoon tai kotihoidonohjaajalle, tarkemmat yhteystiedot sivun alareunassa. Aterioita ei voi perua suoraan valmistavasta keittiöstä.

 

Voit antaa palautetta kotiin kuljetetuista aterioista palautelinkin kautta.

Yhteystiedot

Palveluneuvo p. 015 211 557
Maaherrankatu 10, 50100 Mikkeli

Kotihoidonohjaaja Marjut Asikainen p. 044 794 5347

Keskusta-alue
AUTO 1
p. 044 794 5167
keskusta- Saksala- Lähemäki- Peitsari- Tuppurala

AUTO 2
p. 044 7945168
Nuijamiestenkatu- Päämajankatu- Rokkala- Vesitorninkatu- Lehmuskylä- Siekkilä- Pietarinkatu

AUTO 3
p. 044 794 5512
Laajalampi- Rantakylä- Otava

Haukivuoren taajama ja Mikkelin keskustan suunta Kalvitsaan asti
Haukivuoren kotihoito, p. 044 794 5617

Anttolan taajama
Anttolan palvelukeskus, p. 050 311 7444

Suonsaaren alue sekä Kuopion suunta ja Pieksamäen suunta Hiirolaan asti
Itäisen alueen kotihoito, p. 044 794 4945