Kulttuuripalveluiden avustukset ja palkinnot

Yleisten kulttuuripalveluiden avustukset tukevat monipuolisten kulttuuritapahtumien järjestämistä, kuntalaisten omaa harrastustoimintaa ja edistävät eri kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

Palveluopas

Yleisten kulttuuripalveluiden avustukset tukevat monipuolisten kulttuuritapahtumien järjestämistä, kuntalaisten omaa harrastustoimintaa ja edistävät eri kulttuuritoimijoiden yhteistyötä.

Kulttuuripalveluiden avustustoiminta on harkinnanvaraista. Avustuksia myönnettäessä kiinnitetään huomiota avustuksen tarpeeseen, toiminnan laatuun ja laajuuteen, taidelajeihin ja hakijan muualta saamaan tukeen.

Säännöllinen toiminta-avustus, vuosiavustus ja kohdeavustus voidaan myöntää vain rekisteröidylle yhdistykselle.

Avustusten saajilta edellytetään, että tiedotuksessa, markkinoinnissa, toimintakertomuksessa tai muulla tavalla ilmoitetaan, että hakija on saanut Mikkelin kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden avustusta. Viestinnässä edellytetään kulttuuripalveluiden tunnuksen käyttöä.

Voit ladata tunnuksen tästä.

Yleisten kulttuuripalveluiden avustukset jaetaan kuuteen eri avustusmuotoon:

Vuosiavustus
Vuosiavustus myönnetään mikkeliläisille rekisteröidyille kulttuuriyhdistyksille toiminnan tukemiseen. Hakuaika on päättynyt vuodelle 2017.

Kohdeavustus
Kohdeavustus myönnetään mikkeliläisille kulttuuritoimintaa harrastaville rekisteröidyille yhdistyksille kertaluontoista toimintaa varten. Avustusta voi hakea pitkin vuotta.

Kohdeavustusta haetaan seuraavasti:

1. Avaa hakemuslomake yllä olevasta linkistä.
2. Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.
3. Täytä lomake ja lisää liitteet.
4. Tarkista ja lähetä hakemus.
5. Saat päätöksen hakemukseen sähköpostilla.

Huom. Mikäli joudut jättämään hakemuksen täyttämisen kesken, muista tallentaa se. Pääset jatkamaan sitä kirjautumalla palveluun uudestaan yllä olevasta linkistä.

Kohdeavustus maksetaan jälkikäteen selvitystä vastaan kertasuorituksena. Kulttuuripalvelut voi tarvittaessa pyytää toimittamaan kopiot hankkeen kuiteista. Selvitys toimitetaan sähköisenä

1. Avaa selvityslomake yllä olevasta linkistä.
2. Tunnistaudu palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.
3. Täytä lomake

Huom. Mikäli joudut jättämään selvityksen täyttämisen kesken, muista tallentaa se. Pääset jatkamaan sitä kirjautumalla palveluun uudestaan yllä olevasta linkistä.

Säännöllinen toiminta-avustus
Säännöllinen toiminta-avustus myönnetään vuosittain mikkeliläisille rekisteröidyille kulttuuriyhdistyksille ja -toimijoille, joiden kanssa on tehty yhteistoimintasopimus. Hakuaika edellisen vuoden 30.9. mennessä. Hakemuslomake tässä.

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha
Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnetään 17-30 -vuotiaalle mikkeliläiselle nuorelle, jonka kotikunta on Mikkeli ja jolla on näyttöä taiteellisesta toiminnasta sekä hakijan taiteenalallaan osoittamasta lahjakkuudesta.

Apuraha on haettavana 1.10. - 30.10. Hakemuslomake tässä.

KulttuuriKannustin
KulttuuriKannustin myönnetään idealle tai hankkeelle, joka on uusi, hyvä ja toteuttamiskelpoinen ja joka kehittää kaupungin kulttuuria ja taidetta ja edistää taiteen saavutettavuutta. Hakuaika 1.1. - 31.1.

Mikkeli -palkinto
Mikkeli-palkinto on tunnustus pitkäjänteisestä työstä kaupungin kulttuurin hyväksi. Palkintoa ei haeta.

Kulttuuripalveluiden avustuksia haetaan sähköisesti, ainoastaan kohdeavustusta voi hakea tällä lomakkeella. Kohdeavustushakemus osoitetaan Mikkelin kaupungin yleisille kulttuuripalveluille ja toimitetaan osoitteella:

Mikkelin kaupunki
Sivistystoimi/Yleiset kulttuuripalvelut
Maaherrankatu 9 - 11
PL 206
50101 MIKKELI

 

Lisätietoja: vt. kulttuurijohtaja Susanna Latvala, 050 311 7204, etunimi.sukunimi(at)mikkeli.fi

Palvelun tuottaa