Kun sairastut

Päivystyksessä hoidetaan ensiapua ja kiireellistä sairaanhoitoa tarvitsevat potilaat. Päivystykseen tullaan Ensineuvon ohjaamana tai lääkärin lähetteellä.

Palveluopas

Mikkelin keskussairaalassa toimii sekä erikoissairaanhoidon että yleislääketieteen päivystys ns. yhteispäivystys. Päivystykseen tullaan Ensineuvon ohjaamana tai lääkärin lähetteellä. Potilaat otetaan vastaan lääketieteellisen kiireellisyyden mukaan, kansallisten päivystyssuositusten mukaisesti. Näin toimien voidaan turvata nopea hoitoon pääsy sitä tarvitseville.  Päivystys ei vastaanota potilaita, joiden tilanne ei edellytä kiireellistä hoitajan tai lääkärin vastaanottoa.

Kun sinulla ei ole välitöntä hätää tai et ole saanut lähetettä päivystykseen, tulee sinun soittaa Etelä-Savon Ensineuvoon, jossa sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden.

Ensineuvo palvelee numerossa 015 211 411 maanantaista perjantaihin klo 7–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 7–15.

Yöaikaan ja viikonloppuna sekä arkipyhinä iltaisin puhelinpalvelu numerossa 015 225 588, jossa soittajalle tehdään hoidon tarpeen arviointi äkillisissä terveysongelmissa.

Soita hätänumeroon 112 kiireellisissä, todellisissa vaaratilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Yhteystiedot

Ensineuvo p. 015 211 411
arkisin klo 7-21
viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 7-15

Hoidon tarpeen arviointi
Äkilliset terveysongelmat
p. 015 225 588
arkisin klo 21-7
viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 15-7

Hätänumero 112