Retkeily ja retkisatamat

Samoilemaan, telttailemaan, marjastamaan, kuuntelemaan luonnon ääniä, nauttimaan. Mikkelin alueella on useita ulkoilureittejä sekä retki- ja ulkoilualueita, joiden laavut ja kodat ovat mainioita retkeilykohteita.

Palveluopas

Retkeilyreitit:

Säynätin retkeilyreitti on Ylä-Säynätjärven eteläpäässä sijaitseva lähiretkeilyalue. Tieyhteys alueelle kulkee Anttolantieltä (62) Metsä-Sairilantielle, josta on opastus perille. Retkeilypolku alkaa Ylä-Säynätjärven länsirannalta Kaunisniemestä. Koko reitin (pituus noin 5 kilometriä) läpikäymiseen kannatta varata runsaasti aikaa. Varusteiksi käyvät normaalit retkeilyvarusteet. Retkeilyreitin yhteydessä on keittokatos ja nuotiopaikka polttopuineen Kaunisniemessä ja nuotiopaikka Säynätinsaaressa.

Sydänmaan retkeilyalue sijaitsee Anttolassa, noin 3,5 kilometriä tieltä 62. Reitti on pituudeltaan noin kuusi kilometriä, ja siihen sisältyy erittäin haastavia nousuja ja kiemurtelevia polkuja. Reitillä on nuotiopaikka, jossa polttopuut, mutta retkeilijän on varauduttava puiden pilkkomiseen ja sytytystarvikkeisiin.

Retkisatamat

Saimaa: Heposaari, Jantisaari, Kaijatsaari, Kangassaari, Korvensaari (iso ja pieni), Makutsaaret ja Vartiosaari.
Venelaituri sijaitsee Neitvuoren kupeessa Anttolassa. Korvensaaressa on vapaasti käytettävissä oleva sauna, jonka ylläpidosta ja hoidosta vastaa Saimaan virkistysalueyhdistys ry.
Puulavesi: Karhukallio, Pälväniemi, Vattusaari ja Tytynniemi Kyyvedellä. Veneenlaskuluiska on Vanhamäen kylärannalla.

Liikuntapalvelut huolehtii retkisatamien kunnossapidosta yhdessä Pidä Saaristo siistinä ry:n ja Mikkelin Pursiseuran kanssa.

Tiedustelut: puh. 044 794 2449

Palvelun tuottaa