Satamat

Satamat tarjoavat kuntalaisille venepaikkoja ja viihtyisän oleskelualueen. Vierasveneilijöille on tarjolla vierassatamapalvelut. Satamapalveluihin kuuluu satamasta riippuen esimerkiksi jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc ja laskuluiska. Mikkelin kaupungilla on satamia Anttolassa, Haukivuorella, Otavassa, Ristiinassa ja Mikkelissä. Suomenniemellä on vierasvenelaituri.

Palveluopas

Mikkelin satama

Mikkelin Roope-satama on Saimaalla 2,4 metriä laivaväylän päässä sekä 8,5 metriä alikulkusillan takana (merikorttilehti 207). Palveluita ovat jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc:t, suihkut, kemiallisen wc:n tyhjennys, septitankin ja pilssiveden imutyhjennys, nostolaituri, laskuluiskat, hätäpuhelin ja moottoreiden huoltopalvelut.

Mikkelin torille on satamasta matkaa kävelysillan kautta 400 metriä.

Mikkelin sataman vierasvenepaikat

Mikkelin satamassa on noin kymmenen vierasvenepaikkaa. Viisi venepaikkaa sijaitsee välittömästi Satamapaviljongin pohjoispuolella (nrot 1 - 5, paalukiinnitys) ja loput poijupaikat (nrot 12 - 17) ravintolalaiva Toivon eteläpuolella. Vierasvenepaikat varataan ja maksetaan verkossa: www.satamapaikka.com

Mikkelin sataman kenttää ja paikoitustiloja vuokrataan hinnaston mukaisella taksalla tai toritaksalla erilaisten kesätapahtumien pitoalueeksi.

Hinnasto

Anttolan satama

Anttolan Roope-satama on Saimaalla 2,4 metriä laivaväylällä (merikorttilehti 208), josta veneilijä saa mm. polttoainetta, venetarvikkeita, korjauspalveluita sekä välinevuokrausta ja kalastusmerkkejä. Vierasvenepaikat varataan ja maksetaan verkossa: www.satamapaikka.com

Anttolan Lotjasaaressa sijaitsee 2012 valmistunut nykyaikainen veneiden kotisatama. Sataman kaikki venepaikat ovat puomipaikkoja ja laiturilla on vesi- ja sähköliittymät.

Ristiinan satama

Satamassa on vierasvenepaikat seitsemälle veneelle sekä kiinnitysmahdollisuus suuremmille veneille tai laivalle. Palveluita ovat septi- ja pilssivesien imulaitteisto sekä sähkö- ja vesipisteet, wc ja laskuluiska.

Sataman vierasvenepaikat ja muut satamapalvelut hoitaa Ristiinan Pursiseura ry (www.ristiinanpursiseura.fi)

Ristiinan Pökkäänlahteen on valmistunut keväällä 2014 uusi asioimislaituri Kaukaanrannan torin eteen. Laituri on maksuton ja tarkoitettu lyhytaikaiseen asioimiskäyttöön (24 h). Vierasvenepaikat varataan ja maksetaan verkossa: www.satamapaikka.com  

Otavan satama

Otavan satama sijaitsee Puulavedellä. Se on kotisatama, jossa on vierasvenelaituri, laskuluiskat, jätehuolto, septitankin ja pilssiveden imutyhjennys.

Haukivuoren satama

Haukivuoren satama sijaitsee Kyyvedellä. Se on kotisatama, jossa on vierasvenelaituri, laskuluiska ja jätehuolto.

Aiheeseen liittyvää

Yhteystiedot

Mikkelin, Lotjasaaren, Otavan, Haukivuoren satamien ylläpito ja venepaikat

Navio Satamapalvelut Oy
Lappeenrannantie 638
52420 PELLOSNIEMI
010 666 7222
venepaikat(at)navio.fi

Mikkelin kaupungin laivalaiturin ja Suomenniemen vierasvenelaiturin ylläpidosta ja venepaikoista vastaa Mikkelin kaupunki. Puh. 044 794 3218, (015) 194 3223.

Ristiinan sataman ylläpito ja venepaikat

Ristiinan pursiseura r.y.
PL 22
52301 Ristiina
puh. 044 2599 450

Palvelun tuottaa

Käyntiosoite
Kunnanmäki 7
50600 Mikkeli

Postiosoite
PL 278, 50101 Mikkeli

Fax
015 194 3219

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)mikkeli.fi