7.7.2016 - 16:01
Eeppinen -Palokuntanuorten leiri Mikkelissä 10-16.7
eeppinen1.jpg
Ensi viikolla palokuntanuoret Itä- ja Keski-Suomesta kokoontuvat Mikkeliin palokuntanuorten leirille. Leirillä on tarjolla monipuolista yhdessäoloa, tekemisen riemua ja uusia kokemuksia palokuntanuorille. Leirin rakentaminen on jo käynnistetty ja pian saapuvat leiriläiset.

Palokuntanuorten toiminta on harrastustoimintaa, jota järjestävät vapaaehtoiset palokunnat. Toiminta on suunnattu 10-17 vuotiaille lapsille ja nuorille. Palokuntanuorille opetetaan valmiuksia ja taitoja, joilla pärätään arjen yllättävissä tilanteissa. Nuoret kokoontuvat viikkoharhoituksiin, joissa opetellaan ensiapua, alkusammutusta ja monia muita hyödyllisiä taitoja. Toiminta koostuu muustakin kuin viikkoharjoituksista mm. palokuntanuorten leireistä, jotka kokoavat alan harrastajia yhteen ja ovat usein vuoden kohokohta. Leireillä nuoret voivat suorittaa koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja sekä osaamista mittaavia taitomerkkejä. Palokuntanuorille järjestetään vuosittain myös taitokisoja, joista merkittävin on Veikon Malja. Etelä-Savossa taitokisailua tehdään PelastusRalli tapahtumassa.

Palokuntanuorten koulutus

Palokuntanuorilla on oma koulutusjärjestelmä. Se on suunniteltu 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Järjestelmä koostuu perehdyttävästä, opettavasta ja syventävästä osiosta. Koulutusjärjestelmä perustuu lasten ja nuorten ikään ja kokemukseen. Nuori suorittaa kursseja järjestyksessä aloittaen oman ikänsä mukaisesta kurssista ja etenee suoritettujen kurssien myötä eteenpäin.
 

Jos kiinnostuit palokuntanuorten toiminnasta, lue lisää:

SPEK, lapsille ja nuorille
Palokuntanuorisotoiminta

Palokuntanuoret Etelä-Savossa