28.5.2015 - 11:55
Leppävirralla Itä-Suomen alueen öljyntorjuntaharjiotus 28.5.2015
KONNUS_2015
Itä-Suomen pelastuslaitoksilla on menossa öljyntorjuntaharjoitus ”Konnus 2015”. Harjoitus on Konnuksen kanavan ympäristössä Leppävirralla. Mukana on Saimaan alueen pelastuslaitokset sekä Vapepa, WWF, Liikenteen turvallisuusvirasto/Järvi-Suomen merenkulkupiiri, Saimaa VTS ja Leppävirran kunta.

Harjoituksen tavoitteena on harjoitella öljyntorjunnan johtamista ja torjuntatoimia virtaavassa vedessä Itä-Suomen pelastuslaitosten/ Saimaan vesistöalueen pelastuslaitosten yhteistoimintana.  Lisäksi harjoitellaan sukellustoimintaa öljyntorjunnassa sekä vapaaehtoisjärjestöjen ja viranomaisten yhteistoimintaa. Harjoituksessa testataan lisäksi kunnan jälkitorjunnan järjestelmien ja jätehuollon toimivuutta öljyntorjuntatilanteessa sekä käytettävien tietojärjestelmien toimivuutta.

Harjoitusalueena on Leppävirralla Konnuksen kanavan, Voipaanselän ja Viiksinselän alueet. Harjoitusalueella liikkuu aluksia, lisäksi paikalla on pelastuslaitosten kalustoa sekä sukeltajia.  Pelastuslaitokset pyytävät välttämään tarpeetonta liikkumista harjoitusalueella. Harjoitus päättyy vesialueella to 28.5.2015 viimeistään klo16.00.

Lisätietoja harjoituksesta antavat:

Harjoituksen johtaja, pelastuspäällikkö Erkki Asikainen, Pohjois-Savon pelastuslaitos, puh. 0447188102

Harjoituskoordinaattori, palopäällikkö Petteri Hynönen, Pohjois-Savon pelastuslaitos, puh. 0447188104