Etusivu ›› Sisalto ›› Kesämökin jätevedet

Kesämökin jätevedet

kesamokin_jatevedet.gif

 

Vähäiset jätevedet

Painevedettömät kantovesipaikat tulkitaan asetuksen tarkoittamiksi vähäisiksi kuormituslähteiksi eikä asetuksen vaatimuksia sovelleta niiden osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa ettei kantovesijärjestelmien saneeraaminen vaadi lupia eikä ammattirakentajia.

Vähäiset jätevedet (vesi kannetaan tai pumpataan eräluontoisesti pumpulla) on mahdollista imeyttää maahaan esim. imeytyskuopan tai -kaivon kautta. Vähäisten jätevesien maahan imeyttämisen vaihtoehtoja on esitetty ympäristöhallinnon ohjeessa.

Vaihtoehtoiset käymäläratkaisut

Vaihtoehtoisia käymäläratkaisuja ovat mm. kompostikäymälät, haihduttavat käymälät, kiintoaineen ja nesteen erottelevat käymälät, vähävetiset käymälät, alipainekäymälät ja polttavat käymälät. Vaihtoehtoisilla käymäläratkaisuilla voidaan vähentää syntyvien jätevesien määrää ja helpottaa syntyvien jätevesien käsittelyä.

Hyvin toimiva kuivakäymälä on hajuton ja hygieeninen. Se on kätevä kesämökillä, mutta sopii myös ympärivuotiseen asuntoon. Kuivakäymälä on ympäristöystävällisin ja suositeltavin vessavaihtoehto kesämökeille.

Vaihtoehtoisista käymäläratkaisuista löytyy lisätietoa mm. Käymäläseura Huussi ry:n sivuilta.