Etusivu ›› Tietoa Mikkelista ›› Avoimet Tyopaikat ›› Ruoka- ja puhtauspalvelut

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Mikkelin ruoka–  ja puhtauspalvelut tarjoaa palveluita päiväkodeissa, kouluilla, palvelutaloissa, henkilöstöravintoloissa sekä erilaisissa julkisissa tiloissa koko Mikkelin alueella. Asiakkaitamme palvelee kaikkiaan 220 ruoka–  ja puhtausalan koulutettua ammattilaista yli sadassa eri kiinteistössä. Useat työntekijämme ovat moniosaajia, jotka hallitsevat molemmat ammattialat.

Päivittäin tarjoamme noin 9 500 lounasateriaa 54 eri keittiössä ja vastaamme yhteensä 140 000 m2 siivouksesta. Toimintamme kantavina arvoina ovat suomalaisuus ja Etelä-Savon elinvoimaisuus sekä ekologisuus. Nämä arvot näkyvät jokapäiväisessä toiminnassa mm. elintarvikevalinnoissa, joissa suosimme lähi- ja luomutuotteita. Puhtauspalveluissa siivousmenetelmät ovat ekologisia ja ympäristön hyvinvoinnin huomioivia. Käytämme mm. Allergia– ja Astmaliiton suosittelemia pesu– ja puhdistusaineita.

Hakeminen töihin
Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut hakee sijaisia KuntaRekryssä ylläpidettävään sijaisrekisteriin kesken vuoden täytettäviä sijaisuuksia varten. Sijaisuuksien pituudet vaihtelevat päivästä useisiin kuukausiin. Osa pidemmistä sijaisuuksista ja vakituiset tehtävät laitetaan erilliseen hakuun. Työnhakijan kannattaa siis seurata Mikkelin kaupungin avoimia työpaikkoja ympäri vuoden. Sijaisrekisteri

Osaamisvaatimukset
Sijaiselta edellytetään ruoka- tai puhtausalan ammatillista koulutusta tai vankkaa alan työkokemusta. Sijaisrekisteriin voivat hakea myös alalle opiskelevat tai alalle aikovat. Harkinnan mukaan sijaisrekisteriin voi päästä myös muun koulutuksen omaava.
Yli 3 kk:n työsuhteessa kaikilta alaikäisten lasten parissa työskenteleviltä edellytetään rikosrekisteriotteen esittämistä ennen työsuhteen aloittamista.
Yli 3 kk:n työsuhteessa keittiötyötä tekeviltä edellytetään hygieniaosaamistodistusta (=hygieniapassia).

Harjoittelu- ja työssäoppimispaikat
Meillä on koko ajan tarjolla harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja ruoka- tai puhtauspalvelualan kaikissa työtehtävissä. Voit myös tulla työkokeiluun tutustumaan alojen töihin ennen kuin olet aloittanut opiskeluja.

Tarjoamme myös esimiesharjoittelupaikkoja niin keittiön ja siivouksen työnjohdollisissa tehtävissä kuin moniammatillisten tiimien johtotehtävissä.

Tehtävät ruokapalveluissa
Palvelukeittiöt
- koulut Mikkelin kantakaupungin alueella
- ruokapalvelutyöntekijän pääasiallisia tehtäviä: energialisäkkeiden kypsennys, asiakaspalvelu, astiahuolto, keittiön ja ruokasalin puhtaanapito
- palvelutyöntekijän pääasiallisia tehtäviä: avustaminen lounasruokailun tarjoilussa ja astiahuollossa, muu työaika tilahuoltajan tehtäviä
Valmistuskeittiöt
- kokin tehtävät päiväkodeissa Mikkelin kantakaupungin alueella:
* itsenäinen ruoanvalmistustaito (aamupala, lounas, välipala), asiakaspalvelu ja keittiön puhtaanapito
* edellytetään erityisruokavaliotuntemusta ja pidemmissä sijaisuuksissa tilausosaamista
- ruokapalvelutyöntekijän pääasialliset tehtävät valmistuskeittiössä:
* erilaiset keittiötyöt poislukien itsenäinen ruoanvalmistus, asiakaspalvelut, astiahuolto, keittiön puhtaanapito

Tehtävät puhtauspalveluissa
- laitoshuoltajan tehtävät palvelukeskuksissa ja –taloissa, akuuttiosastolla tai terveyskeskussairaalassa
- tilahuoltajan tehtävät kouluilla, terveysasemilla tai erilaisissa julkisissa tiloissa (mm. kirjastot ja virastot)
- palvelutyöntekijän tehtävät kouluilla: pääasiassa tilahuoltajan tehtävät, lisäksi avustaminen lounasruokailun tarjoilussa ja astiahuollossa

Hakeminen sijaiseksi
Pyydämme jättämään sähköisen hakemuksen KuntaRekryn sijaisrekisteri-ilmoituksen kautta. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona tutkintotodistukset ja/tai opiskelijan opintorekisteriote.

Sovi haastatteluajasta hakemuksen jätettyäsi rekrytoinnin yhteyshenkilö, palvelupäällikkö Airi Mattilan kanssa puhelimitse 044 794 3280. Haastattelussa tulee esittää alkuperäiset todistukset.

Jos tarvitset apua hakemuksen jättämisessä, soita numeroon ma-pe (05) 234 4989 (klo 7-15).

Hakeminen harjoitteluun
Avoimet harjoittelupaikat: palvelupäällikkö Airi Mattila, p. 044 794 3280.