Etusivu ›› Tietoa Mikkelista ›› Hankkeet ja projektit ›› Asuminen Mikkelissä 2024

Asuminen Mikkelissä 2024

kuva_nettiin.jpg

 

Mikkelin kaupunki on laatinut työn, jossa asetetaan selkeitä tavoitteita asumisen kehittämiselle Mikkelin alueella tavoitevuoteen 2024 saakka. Tavoitteiden avulla ohjataan muun muassa kaavoitusta, maankäyttöä, kunnan oman asuntotuotannon rahoitusta sekä kaupungin ohjaamia asumisen palveluja.

Työtä pohjustettiin asumisen tulevaisuutta käsittelevällä tilaisuudella, johon oli kutsuttu monipuolisesti asumisen teemaan liittyviä toimijoita niin kaupungin organisaatiosta kuin yhteistyötahoiltakin. Tilaisuudessa järjestetyissä työpajoissa pohdittiin, mihin asumisen osa-alueisiin panostamalla edistetään Mikkelin säilymistä kasvukeskuksena. Kuntalaisia kuunneltiin muun muassa nettikyselyllä.

Joulukuussa 2015 järjestettiin sidosryhmille, kaupungin virkamiehille ja teknisen lautakunnan jäsenille työhön liittyvä seminaari. Seminaarin tarkoituksena oli toimia lähtölaukauksena Asuminen Mikkelissä 2024 -työn jalkauttamiselle sekä kertoa tarkemmin työn sisällöstä sekä siinä asetetuista tavoitteista. Keskusteluissa nousivat vahvasti esiin ranta-asumisen eri muodot, digitaalisuus niin kylillä kuin kaupungissa sekä esteettömyyden merkitys osana viihtyisää ympäristöä.

Asumisen teemat kiertyvät kolmen R:n ympärille – Rannat, Roolit ja Räätälöinti. Rannat on tunnistettu sekä vakituisen että vapaa-ajan asumisen houkuttelevimpana paikkana. Rooleissa on huomioitu globaalit digitaalisuuden ja ekologisuuden teemat. Räätälöinnissä on huomioitu erilaiset asukkaat ja heidän tarpeensa.

Asuminen Mikkelissä 2024 -nettijulkaisua voit lukea täällä (klikkaa linkkiä).