Etusivu ›› Tietoa Mikkelista ›› Hankkeet ja projektit ›› Tuiketaajamat ›› Esimerkkeja Muualta

Esimerkkejä muualta

Koillis-Tuusniemi

Kylän kehittämisen peruspilarina on perinteiseen maaseutukulttuuriin pohjautuva kehittämistyö yhdistettynä alueen luonnon vahvuuksien hyödyntämiseen.
Tästä lähtökohdasta sai alkunsa myös saunapirtin rakentamisidea. Savusauna ja pirtti valmistuivat vuonna 2004 perinteistä hirsirakentamista kunnioittaen kyläläisten, yritysten ja yhteisöjen käyttöön.
Sauna toimii kylän yhteiskäyttötilana ja sitä vuokrataan halukkaille.
Lue lisää...

 


 

Etelä-Tuusniemi
Sijaintimme Heinäveden reitin varrella on myös tuonut lisää velvollisuuksia(Suvasvesi). Levälahden repsahtunut laivalaituri, venepaikat, uimaranta ja siihen kuuluvat rakenteet on saatettu edustuskuntoon yhteistyöllä Tuusniemen kunnan kanssa. Kuluvan kesän aikana laitetaan WC:t asianmukaiseen kuntoon ja korjataan jätehuoltoa.

Levälahden laiturilta n. 1,5 km päässä sijaitsee Paimensaaren saaristolaistila ja perinnemaisema. Kyläyhdistys on yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ollut järjestämässä heinätalkoita alueen luonnonniittyjen kunnostamiseksi ja palauttamiseksi alkuperäiseen kuntoon.
Lue lisää...

 


 

Kojanlahti-Ruskila
"Kylätoimikunta on kunnostanut vanhan koulun,Villa Rysselin, kesätoiminnan keskukseksi. Siellä on taidemyyntinäyttely, kesäkahvio ja iltatoimintaa keskikesän aikana hyvin tunnelmallisissa puitteissa."
Lue lisää...

 


 

Kylätalo Sampola

Kyläseura teki hankesuunnitelman parakin kunnostamiseksi kylätaloksi helmikuussa 2009. Veej´jakaja ry puolsi hanketta ja T&E keskus myönsi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta hankerahaa. Kylätalon pohjatyöt tehtiin huhti-toukokuussa ja parakki rotkautettiin pilarien päälle.

Lue lisää...
 


Löydönranta

Löydön rannan kunnostuksessa oli seuraava isompi ponnistus vuosina 2006 ja 2007. Kunnostukseen saatiin  POMO+ hankkeesta avustusta noin 3000 €. Loppu hankkeen rahoituksesta saatiin venepaikkamaksuista ja talkootöistä. Talkootöihin osallistui parikymmentä kyläläistä. Ranta-aluetta raivattiin, uimakoppi sai uuden maalin ja vessa sai ajanmukaisen kuorikekäymälän. Venelaituria korjattiin ja kiinnityspoijuja uusittiin. Uimarantaa raivattiin, laituri kunnostettiin ja tuotiin kuutiokaupalla hiekkaa.

Lue lisää...


Lähipalvelukeskusmalli

Koulu kylässä, kylä koulussa –hankkeessa Ihastjärvi-toimintamallin pohjalta on nyt luotu lähipalvelukeskusmalli.

Lue lisää..

 


 

Pohjois-Pohjanmaan esimerkkejä pienten keskusten kehittämisestä

http://www.esavo.fi/resources/public//pike/4_Taajamaymp_kehittaminen_PohjoisPohjanmaalla_KS.pdf

Katso kuvia täältä