Etusivu ›› Tietoa Mikkelista ›› Hankkeet ja projektit ›› Tuiketaajamat ›› Mista Rahat

Kehittämisen tarkoituksena on itse tekeminen, yrittäjien välinen yhteistyö, kunnan tekeminen sekä yhdistysten toiminta. Paljon saadaan aikaiseksi omalla panostuksella, mutta joihinkin tarvitaan ulkopuolista avustusta. Alla on listattu erilaisia rahoituskeinoja. Nyt mietintämyssy päähän ja ideoidaan yhdessä millä keinoin saadaan Mikkelin Tuiketaajamat elinvoimaiseksi, yhdessä tekien!

Joukkorahoitus

Viimeisten vuosien aikana joukkorahoitus on noussut sekä yhteiskunnalliseen keskusteluun että yritystoiminnan mahdollistajaksi.

JOUKKORAHOITUS ONKIN TEHOKAS JA JOUSTAVA TAPA RAHOITTAA erityisesti aloittavien yritysten toimintaa ja uusien innovaatioiden kaupallistamista. Se mahdollistaa yksityishenkilöiden talletusvarojen tehokkaamman hyödyntämisen ja rahoituksen saatavuuden lisääntymisen.

Joukkorahoituksessa ovat menestyneet parhaiten kuluttajatuotteita ja -palveluita tarjoavat yritykset, joihin liittyy hyvä tarina.

TULE KUULEMAAN MIKÄ JOUKKORAHOITUS ON, mistä on kyse? Mitä mahdollisuuksia ja uhkia joukkorahoituksessa piilee? Mitä eroja eri joukkorahoituspalvelujen tarjoajissa on?

Aika: torstai 8.5.2014 kello 13 alkaen
Paikka: Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli, Kokoustila, Sointukatu 1, Mikkeli

Lue lisää täältä

Ilmoittaudu mukaan tästä


LEADER -rahoitus
 

Yleishyödyllisillä kehittämishankkeilla kehitetään maaseudun asumisviihtyvyyttä, vetovoimaisuutta ja toiminnallisuuden parantamista paikallisista tarpeista lähtien.

Hankkeiden toiminnan tulee tapahtua maaseutualueella, Mikkelin keskusta-alue on rajattu pois rahoituksen piiristä.

Kehittämishankkeille voi saada avustusta 85 % hankkeen kokonaiskustannuksista ja yleishyödylliselle investointihankkeille 50 % avustusta.

Pienin myönnettävä julkinen tuki hanketta kohti on 5000 euroa ja suurin 150 000 euroa. Hanke voi olla kestoltaan enintään kolme vuotta.

Hankkeiden hakijana voi olla julkisoikeudellinen tai yksityis-oikeudellinen yhteisö, esim. kyläyhdistys tai säätiö.

Myöntämisen edellytykset
Tukitasot

Soita ja sovi tapaaminen
Anssi Gynther p. 0440 155 222
anssi.gynther(at)veejjakaja.fi

Anssi Gynther on mukana Tuiketaajamissa tukemassa ja sparraamassa asukkaita, yrittäjiä sekä yhdistyksiä.

 


 

Taiteen edistämiskeskukselta valtionavustuksia rakennuskohteiden taidehankintoihin

 

Voisiko taide olla keinona luoda vetovoimaisuutta ja identiteettiä alueelle? Esim. Taiteilijan suunnittelemat opasteet, kiertoliittymien taideteokset, torin valaistus...

Taiteen edistämiskeskuksella on parhaillaan haettavissa valtionavustuksia rakennuskohteiden taidehankintoihin. Teokset voivat olla esimerkiksi maalauksia, veistoksia, keramiikka- ja tekstiiliteoksia, valo- ja mediataideteoksia ja installaatioita. Teokset suunnitellaan osana rakentamisen muuta suunnittelua niin, että ne sijoittuvat aidosti osaksi rakennettua ympäristöä.

Lue lisää...