Etusivu ›› Uutinen ›› Asuntomessuilla on nähtävillä monenmuotoista arkkitehtuuria
23.7.2017 - 13:41
Asuntomessuilla on nähtävillä monenmuotoista arkkitehtuuria
kohde_5.jpg
Asuntomessuilla Saimaan rannalla Mikkelissä on esillä monipuolista arkkitehtuuria.

Rakennusten ulkonäöstä Mikkelin kaupungin kaavoituspäällikkö Ilkka Tarkkanen nostaa esiin erityisesti joidenkin kohteiden räystäättömyyden sekä sisäpihatyyppiset ratkaisut.

Taloissa on myös monipuolisia pohjaratkaisuja, mutta yksi on selvästi suosituin – niin sanottu käytävämalli.

- Yksi selkeistä tyypeistä on käytävämallinen pohjaratkaisu, talossa on siis molemmin puolin huoneita. Tai vain toisella puolella ja toisella puolella on iso tila, esimerkiksi olohuone, Tarkkanen kertoo.

Ainutlaatuinen Wave on yksi vetonauloista

Asuntomessujen kohde numero 5 eli Wave on yksi tämän vuoden puhutuimmista taloista. Ilkka Tarkkanen pitää Wavea ja etenkin sen muotoilua täysin ainutlaatuisena. Kunnianhimoista puuarkkitehtuuria esittelevä uniikkikohde on arkkitehti Seppo Mäntylän käsialaa, johon innoitus on saatu autojen ja veneiden vauhdikkaasta muotoilusta.

- Wave on pitkulainen rakennelma, jossa katto ja terassi ulottuvat pitkälle. Kyseessä on poikkeuksellinen rakennus, jollaista ei aiemmin ole ollut messukohteena, Tarkkanen valaisee.

Arkkitehtonisesti erikoinen talo kruunaa komeissa Saimaan maisemissa järjestettävät messut monessakin mielessä. Tarkkasen mukaan Mikkelille on tärkeää tämänkaltainen julkisuus.

- Oli tärkeää Mikkelin messuille, että näin poikkeuksellisen vahva design-henkinen tuote saatiin alueelle.

Tarkkanen seurasi Waven rakentumista erityisellä silmällä, sillä ensimmäiset luonnokset rakennuksesta nähtiin jo ennen kuin virallista päätöstä asuntomessujen järjestämisestä Mikkelissä oli tehty.

- Toteutunut rakennus ei ole aivan niin linjakas ja lennokas kuin alkuperäisissä piirroksissa. Linjoja piti siis hieman typistää. Mutta on se hieno rakennus! Olen tyytyväinen, että se saatiin tänne Mikkeliin.

Asuntomessut jatkuvat Mikkelissä 13.8. saakka.

Aiheeseen liittyvää