Etusivu ›› Uutinen ›› Asuntomessujen pienimmät talot ovat energiatehokkaita
24.7.2017 - 8:24
Asuntomessujen pienimmät talot ovat energiatehokkaita
fortumkoti.jpg
Omakotitalot eivät nykyään välttämättä ole isoja. Pienempiä taloja kaipaavat niin lapsettomat pariskunnat kuin vähemmän neliöitä tarvitsevat, mutta omakotiasumisesta edelleen kiinnostuneet vanhemmat ihmiset.

Asuntomessuilla Mikkelissä kaksi pienintä taloa ovat kohteet 28 ja 29.

Kohde 28 eli Opaali on niin sanottu konttitalo. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun rakennusalan opiskelijoiden tekemä moduulitalo käsittää kaksi huonetta ja keittiön 56 neliöllään.

Kompakti pientalo on sisustettu vaaleilla ja yksinkertaisilla linjoilla. Talossa on myös aurinkopaneelit ja kohteen ohessa esitellään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun talotekniikan MODLAB-tutkimusympäristöä.

Automaatiota ja ekologisuutta

Kohde 29 eli FortumKoti on 60-neliöinen, kahden huoneen ja keittiön energiatehokas älykoti. Kohteessa voi tutustua aurinkopaneelien toimintaan sekä kotiautomaatio- ja kodinturvajärjestelmään ja sähköauton latauspisteeseen. Asukas voi seurata kodin toimintoja Oma Fortum -sovelluksella. Käyttösähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla (18 kpl).

Nuorelle parille suunniteltu FortumKoti on rakennettu kahdesta tilaelementistä ja talo on laajennettavissa. Talo edustaa modernia kestävän kehityksen energiatehokasta rakentamista.  Rakennuksessa toteutetaan myös kaksoisviemäröinti, jossa harmaat jätevedet erotellaan ja puhdistetaan uudelleenkäyttöä varten.

Asuntomessut jatkuvat Mikkelissä 13.8. saakka. Seuraa somessa #asuntomessut2017.

Aiheeseen liittyvää