Etusivu ›› Uutinen ›› Etelä-Savolle 250 000 euroa kehittämisrahaa
27.2.2014 - 13:47
Etelä-Savolle 250 000 euroa kehittämisrahaa
Hallitus on jakanut yhteensä 5,7 miljoonaa euroa maakunnan kehittämisrahaa. Maakuntien liitot käyttävät maakunnan kehittämisrahaa maakuntaohjelman ja sen toteuttamissuunnitelman tavoitteiden mukaisiin hankkeisiin.

Etelä-Savolle kehittämisrahaa myönnettiin 250 000 euroa, mikä on sama summa kuin Päijät-Hämeelle ja Etelä-Karjalalle. Maakunnan liittojen suhteelliset kehittämisrahan osuudet säilyivät samana edellisiin vuosiin verrattuna.

Kehittämisrahalla muassa vahvistetaan maakunnan osaamisrakenteita, elinkeinoelämän edellytyksiä sekä kilpailukykyä. Lisäksi rahoituksella edistetään maakunnan kansainvälistymistä, maakunnan strategian toimeenpanoa ja reagoidaan rakennemuutoksiin.

Valtakunnallisesti maakunnan kehittämisrahalla tuetaan kehittämistyötä ja tutkimuksia. Kansalliseen kehittämistyöhön varattiin samalla 366 000 euroa. Näillä rahoilla rahoitetaan erilaisia aluekehitystä tukevia tutkimuksia ja selvityksiä, kehittämishankkeita sekä kaupunki- ja saaristopoliittista kehittämistä. Lisäksi seutukaupunkipilottien koordinointiin osoitettiin 220 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää