Etusivu ›› Uutinen ›› Etelä-Savon sote-palvelutuotantoalueen perustamisen valmistelua jatketaan
24.3.2015 - 16:16
Etelä-Savon sote-palvelutuotantoalueen perustamisen valmistelua jatketaan
sote.jpg
Etelä-Savon sote-palvelutuotantoalueen perustamishankkeen ohjausryhmä päätti kokouksessaan 24.3.2015, että alueellisen sote-kuntayhtymän valmistelua jatketaan, vaikka sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämislakia ei syntynytkään tällä eduskuntakaudella.

Ohjausryhmä totesi, että Etelä-Savon alueella palvelujen integraatio on etenemässä joka tapauksessa mm. Esper-hankkeen toteutuessa ja sitä on syytä edistää myös luomalla yhteinen organisaatio.

Ohjausryhmä hyväksyi hankkeen valmisteluun liittyen tässä vaiheessa:

-    Tavoitteena on, että uusi kuntayhtymä aloittaa johtamisorganisaationa 1.1.2016, mutta varsinaisen toimintansa 1.1.2017.
-    Toimintamallin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä
-    Pelastustointa ja ympäristöterveydenhuoltoa ei oteta tässä vaiheessa valmisteluun. Niihin voidaan tarvittaessa palata uuden kuntayhtymän toiminnan käynnistyttyä.

Lisäksi ohjausryhmä keskusteli alustavasti tukipalveluiden ja kiinteistöjen toimintamalleista sekä toiminnan rahoitusperiaatteista. Niihin palataan seuraavissa kokouksissa.

Hankkeen ohjausryhmä muodostuu kaikkien 12 hankkeessa mukana olevan kunnan poliittisista edustajista sekä henkilöstöjärjestöjen edustajista.

Hankkeelle on avattu www-sivut (www.etelasavonsote.fi) ja facebook-sivu (https://www.facebook.com/etelasavonsote).

Lisätietoja:     
Muutosjohtaja Jouko Luukkonen    045-1893138
Ohjausryhmän pj Markku Häkkänen    0400-654687
Kuntajohtajaryhmän pj Ari Liikanen    044-7942031

Aiheeseen liittyvää