Etusivu ›› Uutinen ›› Etelä-Savoon houkutellaan hoitoalan väkeä
13.3.2014 - 9:34
Etelä-Savoon houkutellaan hoitoalan väkeä
verenpaineen_mittaus.jpg
Etelä-Savo lähtee houkuttelemaan hoitoalan väkeä sairaanhoitajapäiville maaliskuussa. Maakuntaan pyritään saamaan terveydenhoitoalan työntekijöitä, joille Etelä-Savossa on paljon kysyntää.

Alueen terveydenhoitoala sairaanhoitopiireistä kouluttajiin yhdistää voimansa yhteisellä maakuntaosastolla Helsingin Messukeskuksessa 27. – 28.3.2014. Osallistujille tuodaan vahvasti esille, että Etelä-Savossa on aidosti mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä ja kehittymisen mahdollisuuksia. Työtehtävien lisäksi Etelä-Savossa on hyvät työnantajat, korkeatasoista alan koulutusta sekä hyvän elämänlaadun avaimet. Hyvää elämänlaatua ovat esimerkiksi arjen helppous ja sujuvuus. Perheen yhteistä aikaa ei tärväänny työ- eikä päivähoitomatkoihin, matkat taittuvat joutuisasti ja ilman ruuhkia kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Etelä-Savossa on myös erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Valinnanvaraa löytyy vaativaankin maakuun.

Maakunnan messuosastolla mukana ovat Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntayhtymät, Mikkelin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, Mäntyharjun perusturvapalvelut, Kangasniemen perusturvapalvelut, Mikkelin ammattikorkeakoulun terveysala, Etelä-Savon maakuntaliitto sekä Solmu-projekti.

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitoalan tapahtuma. Etelä-Savo on mukana kolmatta kertaa.

Etelä-Savon Sairaanhoitopiirin toiminnan tarkoituksena terveempi Etelä-Savo 2020

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin sairaaloissa, Mikkelin keskussairaalassa ja Moision sairaalassa, työskentelee noin 1400 työntekijää. Hoitotyön ammattilaisille ja alan opiskelijoille on tarjolla monipuolisia työ- ja harjoittelupaikkoja monilla erikoisaloilla.

Sairaanhoitopiirin toiminnan tarkoituksena on Terveempi Etelä-Savo 2020. Henkilökunnan uudistustahto takaa parhaat terveyshyödyt ja kustannustehokkaan toiminnan. Työnantaja tukee henkilökunnan työhyvinvointia monin eri keinoin. Työntekijöillä on mahdollisuus kehittää ammatillista osaamistaan ja työyhteisön toimintaa. Kouluttautuminen, työkierto ja näyttöön perustuva hoitotyön kehittäminen ovat mahdollisia sekä sairaanhoitopiirin sisällä että alueellisena yhteistyönä muiden alan toimijoiden kanssa.

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri on sijoittunut joka vuosi kärkisijoille valtakunnallisessa CLES –mittarin arvioinnissa, jonka hoitoalan opiskelijat tekevät.

Aiheeseen liittyvää