Etusivu ›› Uutinen ›› HackMikkeli Stellassa viikonloppuna
20.5.2016 - 10:15
HackMikkeli Stellassa viikonloppuna
hack.jpg
HackMikkeli on vuorokauden mittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan parhaasta palveluideasta. Tehtävänä on keksiä kuntalaisten arkea helpottavia digitaalisia palveluja.

HackMikkeli on vuorokauden mittainen kilpailu 1–4 hengen tiimeille. Tapahtuman tavoitteena on ideoida ja kehittää Mikkelin kaupungille täysin uudenlaisia, kuntalaisten arkea helpottavia digitaalisia palveluita. Kilpailijoille annetaan valmiita teemoja ja data-aineistoja, joita he voivat halutessaan käyttää. Kilpailuun voi osallistua myös omilla ideoilla.

Kilpailun päätyttyä konseptit esitellään tuomaristolle, joka valitsee voittajaksi innovatiivisimman ja toteuttamiskelpoisimman idean. Kilpailun palvelukonseptit toteutetaan avoimilla lisensseillä, jolloin niiden jatkokehittäminen valmiiksi tuotteiksi on mahdollista. Palkinnoksi voittajakonseptin ideoinut tiimi saa lomamatkan Roomaan.

Mikä on hackathon?

Hackathonissa joukko ihmisiä kokoontuu yhteen suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia ohjelmistoja tai sovelluksia helpottamaan ihmisten arkea. Tavoitteena on aidosti hyödyllisten palveluiden ja sovellusten luominen. Hackathon mahdollistaa eri taustoista tulevien tekijöiden tai tietyistä aiheista kiinnostuneiden ihmisten tapaamisen ja verkostojen luomisen.

Kilpailun järjestää Mikkelin kaupungin Lupaus 2016 -ohjelma. Tapahtuma on myös Facebookissa.

Aiheeseen liittyvää