Etusivu ›› Uutinen ›› Hulahula Suomi ja Kaikkien aikojen juhannusjuhlat Mikkelissä tänään
23.6.2017 - 13:29
Hulahula Suomi ja Kaikkien aikojen juhannusjuhlat Mikkelissä tänään
hulahulasuomi-logo-900x505.jpg
Hulahula Suomi suoran TV-lähetyksen pääpaikkana on juhannusaattona Mikkelin satama.

Sadat paikkakunnat, lavat, festarit ja yksityishenkilöt järjestävät kaikkien aikojen juhannusjuhlia, joissa tavoitellaan uutta tanssin maailmanennätystä. Tarkoitus on tehdä yhdessä historiaa satavuotiaan Suomen kunniaksi. Suoran tv-lähetyksen pääpaikkana on juhannusaattona Mikkeli. Lähetyksen päästudio rakennetaan Ravintolalaiva Toivon kannelle. Mikkelin satamassa järjestetään juhannusaattona Kansainväliset Suurmarkkinat ja suosittu Kaupunkijuhannus -tapahtuma kokkoineen. Ravintolalaiva Toivon läheisyydessä on esiintymislava, jossa on monipuolisia live-esityksiä koko illan.

Mikkelissä illan aikana esiintyy:
Pari sutta – duo
                
Pari sutta on kahden jyväskyläläisen muusikon duo, joka soittaa omien kappaleiden lisäksi myös muiden suomalaisten artistien tuotantoa. Kokoonpanoon kuuluvat Anna Voutilainen (laulu & saksofoni) sekä Konsta Veijonen (laulu & kitara).

Harmonikkataiteilija Arto Kivekäs
Harmonikkataiteilija Arto Kivekäs esiintyy sooloharmonikalla.

Trio Zihkodos 
Trio Zihkodos koostuu kolmesta kitarataiturista, jotka soittavat menevää tunnelmallista jazzia.

Etelä-Savon tanssiopisto
Etelä–Savon Tanssiopisto on Etelä–Savon Tanssiopiston kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä tanssikoulu.

3D Crew Street Dance ja Hip Hop tanssiryhmä
3D Crew Street Dance ja Hip Hop tanssiryhmä on esiintyvä tanssiryhmä Mikkelistä. Ryhmä on Monikulttuurinen ja tanssijoita on Suomesta, Burmasta, Etelä-Sudanista, Ranskasta, Keniasta ja Afganistanista.

PUURRANKO -tanssiesitys
Tukkipojat työryhmä on valmistanut esityksen nostalgisesti tukkilaishengessä. Tukkipojat on kaksi noin 40-vuotiasta miestä, joilla ei ole todellista kokemusta tukkisavotasta. Korpiolohuone herätetään henkiin tanssin ja esineteatterin keinoin, johon innostusta on haettu vanhoista valokuvista ja elokuvista. Esiintyjinä on tanssitaiteilija Jukka Ristolainen ja nukketeatteritaiteilija Aapo Repo.

Satu ja Rytmikuume bändi
Kyseessä on kvintetti: laulaja, pianisti, basisti, rumpali, kitaristi. Bändi on keikkaillut erilaisissa tilaisuuksissa ja laittaa jalan vipattamaan eri musiikkigenreillä.

Lavan tekniikan hoitaa Niko Väisänen, Aamu Media Advertising Agency.

Suora TV-lähetys
Juhannusaaton Hulahula Suomi -lähetys on ainutlaatuinen tapahtuma valtavan yhteistanssin lisäksi myös tv-toteutuksen osalta. Kyseessä on lähetysyksiköiden ja lähetyspaikkojen määrässä suurin suorana lähetettävä tuotanto, mikä Suomessa on koskaan tehty.

Liikennejärjestelyt
Mikkelin satamaan johtava tie suljetaan juhannusaattona klo 15–23 väliseksi ajaksi. Yleisöä ohjeistetaan käyttämään läheisiä keskustan paikoitusalueita, kuten Toriparkkia ja Mikkelin pääkirjaston parkkipaikkaa. Paikalle kannattaa tulla ajoissa kävellen, polkupyörällä tai kimppakyytejä hyödyntäen.

Kokkoja ja tanssia
Seurakunnan järjestämä Kenkäveron juhannustapahtuma on myös mukana TV-ohjelmassa. Kenkäverossa juhannuskokko syttyy klo 18. Mikkelin satamassa juhannuskokko syttyy poikkeuksellisesti tänä vuonna jo noin klo 20.20, sillä Yle haluaa Mikkelin kokon syttyvän ennen puoli yhdeksän uutisia. Kokon syttymiseen on luvassa jotain erityistä, joten kannattaa tulla katsomaan.  Juhannusaattona klo 22 kuvataan livenä kaikkien tapahtumapaikkojen Hula Hula -tanssi, jonka tavoitteena on maailmanennätys tanssimalla samaa biisiä, samaan aikaan maan joka kolkassa. Yhteistanssi toteutetaan Robinin “Hula hula” -kappaleen tahtiin. Sitä ennen harjoitellaan myös letkajenkkaa Mikkelin satamassa ja mukana ovat tietenkin myös juontajat Mira Luoti ja Ernest Lawson.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhteistyössä Ylen kanssa Mikkelin kaupunki, Mikke ry ja Kenkävero.

Lisätietoja
Marita Kajander
kulttuurijohtaja
Mikkelin kaupunki
marita.kajander(at)mikkeli.fi
puh. 044 794 2457

Tiina Maczulskij
toiminnanjohtaja
Mikke ry
tiina.maczulskij(at)mikkelinkeskus.fi
puh. 040 510 4096