Etusivu ›› Uutinen ›› Hulahula Suomi ja Kaikkien aikojen Juhannusjuhlat – muutoksia liikennejärjestelyihin Mikkelin satamassa
19.6.2017 - 19:29
Hulahula Suomi ja Kaikkien aikojen Juhannusjuhlat – muutoksia liikennejärjestelyihin Mikkelin satamassa
hulahulasuomi-logo-900x505.jpg
Juhannusaattona perjantaina 23.6 Hulahula Suomi -ohjelma huipentuu viiden tunnin suoraan lähetykseen Mikkelistä.

Sadat paikkakunnat, lavat, festarit ja yksityishenkilöt järjestävät kaikkien aikojen juhannusjuhlia, joissa tavoitellaan uutta tanssin maailmanennätystä. Tarkoitus on tehdä yhdessä historiaa satavuotiaan Suomen kunniaksi. Suoran tv-lähetyksen pääpaikkana on Mikkeli. Lähetys toteutetaan juhannusaattona Ylellä klo 17–22.15 ja lähetyksen päästudio rakennetaan Ravintolalaiva Toivon kannelle. Juhannusaaton Hulahula Suomi -lähetys on ainutlaatuinen tapahtuma valtavan yhteistanssin lisäksi myös tv-toteutuksen osalta. Kyseessä on lähetysyksiköiden ja lähetyspaikkojen määrässä suurin suorana lähetettävä tuotanto, mikä Suomessa on koskaan tehty.

Liikennejärjestelyt
Mikkelin satamaan johtava tie suljetaan juhannusaattona klo 15–23 väliseksi ajaksi. Yleisöä ohjeistetaan käyttämään läheisiä keskustan paikoitusalueita, kuten Toriparkkia ja Mikkelin pääkirjaston parkkipaikkaa. Paikalle kannattaa tulla ajoissa kävellen, polkupyörällä tai kimppakyytejä hyödyntäen.

Satamassa Kansainväliset Suurmarkkinat ja Kaupunkijuhannus -tapahtuma
Mikkelin satamassa järjestetään juhannusaattona Kansainväliset Suurmarkkinat ja suosittu Kaupunkijuhannus -tapahtuma kokkoineen. Tapahtumaa varten rakennetaan esiintymislava Ravintolalaiva Toivon läheisyyteen, jossa on monipuolisia live-esityksiä koko illan. Kenkäveron suosittu seurakunnan järjestämä Juhannustapahtuma on myös mukana TV-ohjelmassa.

Kansainväliset Suurmarkkinat tarjoavat satamassa nähtävää koko juhannuksen ajan, to-su 22.-25.6.2017. Myyntiajat: to-la klo 10-20, su klo 10-18.

Kaikkein aikojen Juhannuskokko klo 20.20
Mikkelin satamassa juhannuskokko syttyy poikkeuksellisesti tänä vuonna jo noin klo 20.20. Normaalisti kokko on sytytetty klo 21. Tänä vuonna tehdään poikkeus, sillä Yle haluaa Mikkelin kokon syttyvän ennen puoli yhdeksän uutisia. Kokon syttymiseen on luvassa jotain erityistä. Kannattaa tulla siis paikalle katsomaan.

Tavoitteena maailmanennätys klo 22
Juhannusaattona klo 22 kuvataan livenä kaikkien tapahtumapaikkojen Hula Hula -tanssi, jonka tavoitteena on maailmanennätys tanssimalla samaa biisiä, samaan aikaan maan joka kolkassa. Yhteistanssi toteutetaan Robinin “Hula hula” -kappaleen tahtiin. Sitä ennen harjoitellaan myös letkajenkkaa Mikkelin satamassa ja mukana ovat tietenkin myös juontajat Mira Luoti ja Ernest Lawson. Jokainen sataman ja Kenkäveron juhannusjuhlija saattaa siis illan aikana päätyä suoraan lähetykseen.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhteistyössä Ylen kanssa Mikkelin kaupunki, Mikke ry ja Kenkävero.

Lisätietoja
Marita Kajander
kulttuurijohtaja
Sivistystoimi/kulttuuripalvelut
Mikkelin kaupunki
marita.kajander(at)mikkeli.fi
puh. 044 794 2457

Tiina Maczulskij
toiminnanjohtaja
Mikke ry
tiina.maczulskij(at)mikkelinkeskus.fi
puh. 040 510 4096