Etusivu ›› Uutinen ›› Joulukorttirahat luovutettiin perhehoitajille
10.12.2013 - 10:01
Joulukorttirahat luovutettiin perhehoitajille
Kaupunginjohtaja Etelä-Savon perhehoitajat ry:n edustajien kanssa joulukorttivarojen luovutustilaisuudessa
Mikkelin kaupunki luovuttaa perinteisesti joulukortteihin varaamansa rahat hyvään tarkoitukseen. Vuoden 2013 joulukortteihin varatut 2500 euroa luovutettiin Etelä-Savon perhehoitajat ry:lle.

Yhdistys toimii eteläsavolaisten perhehoitajien ja sijaisvanhempien yhteisenä vertaistukiryhmänä ja tiedonvälityskanavana. Jäseniä yhdistyksessä on yli 150.

Lahjoitukselle löytyi käyttökohde heti

Lahjoitus tuli yhdistykselle täydellisenä yllätyksenä, mutta rahoille ei ole vaikea osoittaa käyttökohdetta.

- Syyskokouksessamme marraskuussa pohdimme kovasti, että mistä saisimme vähän tukea virkistystapahtuman järjestämiseen ensi kesänä. Kohde oli siis jo valmiina mielessämme, totesi Etelä-Savon perhehoitajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Hällback lahjoitustilaisuudessa.

Perhehoito on vaativaa mutta myös antoisaa. Yhdistyksen kautta jäsenet pääsevät vaihtamaan ajatuksia toistensa kanssa.

- Vertaistuki on ehkä kaikkein tärkein anti toiminnasta. Tälläkin lahjoituksella mahdollistamme perheiden yhteisiä kohtaamisia eli lahjoitus kohdistuu lapselliseen iloon, kaavaili puheenjohtajan kanssa lahjoitusta vastaanottamassa ollut Sari Martikainen

Perhehoidossa olevat lapset ja nuoret tarvitsevat usein tiivistä yhteistyötä esimerkiksi päiväkodin tai koulun ja perheen välillä.

- Mikkelin päivähoidon, koulun ja neuvoloiden asiantuntijoilla on hienoa osaamista ja olemme kohdanneet sellaista sisällöllistä pegagogista rakkautta, joka auttaa arjessa, Sari Martikainen korostaa.

Kuva: Kaupunginjohtaja KImmo Mikander (vas.), Etelä-Savon perhehoitajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Hällback, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka ja perhehoitajat ry:n edustaja Sari Martikainen.