Etusivu ›› Uutinen ›› Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä Mikkelissä 21.12.
20.12.2016 - 13:06
Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä Mikkelissä 21.12.
lyhari.jpg
Mikkelin kauppakeskus Akselissa juhlistetaan lyhytelokuvapäivää keskiviikkona 21.12. Näytöksessä esitetään lyhytelokuvien parhaimmistoa täysin ilmaiseksi. Teemana on eurooppalainen lastenanimaatio. Näytökset järjestetään kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa.

Paikalla on lastenhoitajia, joten tapahtumaan voi tuoda omat lapsensa kaupoissa asioinnin ajaksi. Myös kauppakeskuksessa sijaitseva leikkipaikka avataan lapsille näytöksen ajaksi.

- Mukaan kannattaa ottaa esimerkiksi oma tyyny tai pieni istuin, jotta elokuvanäytöksen jaksaa katsoa loppuun saakka, kertoo Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen eli Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij.

Tapahtuma alkaa kello 18 ja kestää tunnin. Kello 19 järjestetään toinen näytös. Elokuvat on tarkoitettu yli 3-vuotiaille.

Mikkelissä järjestettävä tapahtuma on osa laajempaa juhlakuukautta. Lyhytelokuvapäivä on kansainvälinen päivä, joka järjestetään 16 maassa. Se on saanut alkunsa Ranskasta, jossa lyhyttä elokuvaa juhlitaan jo viidettä kertaa.  Lyhytelokuvapäivä järjestetään Suomessa neljättä kertaa.

Mikkelin tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Yle Teeman, Suomen elokuvasäätiön, Future Shorts Finlandin, Suomen elokuvakontakti ry:n, Doc Loungen, Tampereen elokuvajuhlien, AV-arkin, Euphoria Borealis ry:n, Taijetorin ja Mikke ry:n kanssa.

Elokuviin voit perehtyä täällä (klikkaa linkkiä).

Aiheeseen liittyvää