Etusivu ›› Uutinen ›› Kansainväliset Suurmarkkinat Mikkelissä 23. - 26.6.
6.6.2016 - 12:18
Kansainväliset Suurmarkkinat Mikkelissä 23. - 26.6.
kansainvaliset_markkinat.jpg
Kansainväliset Suurmarkkinat saapuvat jälleen mikkeliläisten ja vapaa-ajan asukkaiden iloksi Mikkelin sataman ympäristöön.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Näitä onkin ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, noin 120 kauppiasta 35 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasiaa myöten. 

Herkkutori tuo veden kielelle

Mikkelin Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monin eri tavoin. Ruokaa tarjoavat muun muassa jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, unkarilainen langos-paikka, englantilainen Best of British Curry -ravintola, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola puhumattakaan taatusti kotimaisesta Leenan lettukahvilasta erikoislettuineen.

Juhannusaattona kannattaa suunnata satamaan

Markkinat ovat avoinna torstaina klo 10 - 20, perjantaina eli juhannusaattona klo 22 asti, lauantaina klo 10 - 20 ja sunnuntaina klo 10 - 18. Tapahtumapaikkana toimii Mikkelin satama ympäristöineen.

- Juhannuskokko sytytetään klo 21 ja se on aina houkutellut tuhansia juhannuksen viettäjiä paikalle, kertoo Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen eli Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij.

- Tänä vuonna kaikki myyntipaikat ovat aattona avoinna klo 22 asti, joten tekemistä ja kokemista on satamassa juhannuskokon lisäksi!

- ”Tapahtuma houkuttelee paljon väkeä Mikkeliin ja suuri osa siitä väestä tulee myös poikkeamaan keskustassa ja torilla, Maczulskij jatkaa. 

Viime vuoden vastaava tapahtuma oli valtaisa menestys, joka kokosi kymmeniätuhansia kävijöitä.

Erikoistuotteita ympäri maailmaa

- Mikkelin Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla ei todellakaan ole pelkästään ruokaa. Mukana on lukuisia käsityöläisiä eri puolilta maailmaa, kertoo tapahtuman tuottaja Ari Kallas.

- Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa ihastuttaa kauneudellaan ja hämmästyttää edullisilla hinnoillaan.  Kotimaastakin on esillä eri maakuntien erikoisuuksia.

- Aivan ainutlaatuinen on myös Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tunnelma, Kallas muistuttaa.

- Täällä oikeasti viihtyy pidempäänkin, sillä juttu luistaa monilla eri kielillä ja elämyksiä löytyy aivan kaikille vauvasta vaariin. Nyt ei tarvitse lähteä maailmalle, kun kerrankin maailma tulee meidän luoksemme!

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden järjestelyistä vastaa TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus, joka on maamme johtava tori- ja tapahtumaelinkeinon asiantuntija. Mikke ry toimii yhteistyökumppanina Mikkelin tapahtumassa.

Lisätietoja: www.eurooppamarkkinat.fi

Aiheeseen liittyvää