Etusivu ›› Uutinen ›› Kansalaisopisto tekee kulttuuriretken Didrichsenin taidemuseoon ja konserttiin
23.1.2017 - 10:20
Kansalaisopisto tekee kulttuuriretken Didrichsenin taidemuseoon ja konserttiin
did.jpg
Mikkelin kansalaisopiston tämänkeväinen kulttuuriretki tehdään perjantaina 17. maaliskuuta Didrichsenin taidemuseoon ja Helsingin kaupunginorkesterin konserttiin Helsinkiin.

Helsingin Kuusisaaressa sijaitsevassa taidemuseossa on museon oman taidekokoelman lisäksi esillä näyttely Juho Rissanen – Lapsuuden muisto. Musiikkitalossa järjestettävän Helsingin kaupunginorkesterin konsertin ohjelmana on Hector Berliozin Rooman karnevaali, alkusoitto; Sergei Prokofjevin Viulukonsertto nro 2 sekä Antonin Dvorákin Sinfonia nro 7.

Kapellimestarina on sveitsiläinen Mario Venzago ja solistina amerikkalais-korealainen viulisti Stefan Jackiw. Venzago on toiminut Indianapoliksen sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana vuodesta 2002. Hän vierailee säännöllisesti johtamassa Euroopan tunnetuimpia orkestereita. Vuonna 1985 syntynyt Jackiw ravisteli taidoillaan jo 14-vuotiaana Lontoon musiikkielämää. Viime vuosina Jackiw on ällistyttänyt yleisöjä Prokofjevin toisella konsertolla esimerkiksi Carnegie Hallissa ja Berliinin Konzerthausissa.

Matkanjohtajana toimii musiikin maisteri Sirkka-Liisa Huuhtanen. Retken hinta on 80 euroa ja se sisältää edestakaisen bussimatkan Helsinkiin, Didrichsenin taidemuseon pääsylipun ja opastetun museokierroksen sekä lipun illan konserttiin. Konsertti alkaa klo 19. Retken ohjelmaan sisältyy hieman omaa vapaata aikaa museokäynnin ja konsertin välissä.

Retkelle lähdetään klo 12 ja paluu Mikkeliin on noin klo 24.

Retkelle voi ilmoittautua kansalaisopiston nettisivujen kautta tai ottamalla yhteyttä opiston toimistoon, puh. (015) 194 2929.

 

Aiheeseen liittyvää