Etusivu ›› Uutinen ›› Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan ohjelma on julkaistu
6.2.2014 - 16:55
Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan ohjelma on julkaistu
ylabanneri_pieni.jpg
Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan ohjelmassa muun muassa eteläsavolaisten nuorten esityksiä ja nimekkäitä puhujia.

Juhlapuheen pitää mikkeliläistaustainen Euroopan komission varapuheenjohtaja Olli Rehn. Valtioneuvoston tervehdyksen tuo pääministeri Jyrki Katainen ja puolustusvoimien tervehdyksen puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen. Veteraanin puheenvuoron esittää opetusneuvos Pentti Tapio Pieksämäeltä.

Paikalliset osaajat ohjelman pääosissa

Paikalliset esiintyjät muodostavat juhlan ohjelmarungon. Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyy yhdessä Rakuunasoittokunnan kanssa. Lapset ja nuoret näkyvät lavalla sekä Mikkelin musiikkiluokkien Cantus Michaelis -edustuskuorossa että Etelä-Savon tanssiopiston esityksessä, jonka koreografia on tehty Jean Sibeliuksen Finlandiaan. Vapauden viestin tuovat Mikkelin nuorisovaltuuston jäsenet Jenni Tiusanen ja Elias Khabbal, ja Veteraanin iltahuudossa solistina laulaa Ali Elkharam.

Aseveli-ilta tunnelmallisissa merkeissä

Lauantaina 26.4. klo 18 -20 järjestetään perinteinen veteraanipäivän tapahtumakokonaisuuteen kuuluva aseveli-ilta. Tapahtumapaikkana on Savon prikaatin entinen muonituskeskus, Ravintola Pitopata Karkialammen varuskunta-alueella. Ohjelmasta vastaavat Mikkelin Rintamaveteraanien kuoro, Mikkelin Lausujat ja Duo Kari Kanto & Arto Kivekäs. Luvassa on sota-ajan iskelmiä ja humoristista otetta.

Ajantasaiset tiedot verkkosivuilla www.kansallinenveteraanipaiva.fi

Tapahtuman verkkosivuilla on muun muassa kartta tapahtumapaikoista ja tapahtumien ohjelmat. Uutuutena sivuilla on järjestelytoimikunnan blogi, josta pääsee kurkistamaan kulissien taaksekin.