Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginhallituksen suunnittelukokous 8.5.2017
9.5.2017 - 18:30
Kaupunginhallituksen suunnittelukokous 8.5.2017
nuija_5.jpg
Kaupunginhallitus sai suunnittelukokouksessaan tilannekatsauksen Jukureiden menneestä kaudesta ja tulevista suunnitelmista, selvityksen sodan ja rauhan keskus Muistista ja taidemuseosta sekä kaupungin palveluorganisaatiouudistuskatsauksen.

Kaupunginhallitus sai suunnittelukokouksessaan tilannekatsauksen Jukureiden menneestä kaudesta ja tulevista suunnitelmista, selvityksen sodan ja rauhan keskus Muistista ja taidemuseosta sekä kaupungin palveluorganisaatiouudistuskatsauksen.

Jukurit vahvistaa Mikkelin mainetta valtakunnallisesti

Liigapaikkakunnan asema on lisännyt Mikkelin tunnettuutta merkittävästi. Liiga on Suomen suosituin ja näkyvin urheilubrändi.

Kaupungilla on kumppanuussopimus Jukureiden kanssa. Yhteistyöhön on sisältynyt Jukureiden yhteiskuntavastuuohjelman mukaisesti muun muassa turvaliivien jakamista päivähoitolapsille ja koulukiusaamisen ehkäisyyn liittyvä koulukiertue.

Kumppanuussopimus on tehty kolmeksi vuodeksi, mutta sopimuksen rahallinen arvo vahvistetaan vuosittain. Kaudella 2016 – 2017 sopimus oli 50 000 euron suuruinen.

Sodan ja rauhan keskus Muistin suunnitelmat ovat valmiina

Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamissuunnitelma on valmistunut. Muisti on Mikkelissä sijaitseva elämys- ja tietokeskus mutta myös virtuaalinen palvelu ja tietokanta. Tiloiksi on suunniteltu nykyisen Päämajatalon korttelia. Tarkoitus on, että toiminta käynnistyy joulukuussa 2019, joten ensimmäinen täysi toimintavuosi olisi 2020. Ensimmäisen vuoden tavoitteena on 30 000 kävijää.

Muistin toimintaa varten perustetaan tukisäätiö ja osakeyhtiö.

Mikkelin kaupunginvaltuusto tekee periaatteellisen päätöksen Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamisesta toukokuun kokouksessaan. Päätös on ehdollinen ja on kytköksissä kokonaisrahoituksen varmistumiseen. Lopullisen päätöksen tekee uusi valtuusto syksyllä talousarviokokouksessaan.

Graniittitalossa on tehty kuntokartoituksia

Mikkelin taidemuseon nykyisissä tiloissa on sisäilmaongelmia, minkä vuoksi tilat pitää peruskorjata tai museo pitää siirtää muualle.

Graniittitalon peruskorjauksen hinnaksi on selvinnyt 5,8 miljoonaa euroa.

Taidemuseon uudisrakennusta on soviteltu Siilotontille. Lisäksi valtuustoaloitteella on esitetty, että museolle rakennetaan uudet tilat Mikaelin yhteyteen. On myös esitetty museon sijoittamista kaupunginkirjaston eteen.

Tekninen johtaja selosti valmistelutilannetta ja tehtyjä selvityksiä kaupunginhallitukselle.

Asia tulee päätettäväksi kaupunginhallitukseen 15.5.2017 ja kaupunginvaltuustoon 22.5.2017.

Kaupungin palveluorganisaatiouudistuksella tavoitellaan tehokkaampaa toimintaa

Kaupungin palveluorganisaatiouudistuksen ensimmäinen vaihe käynnistyy uuden valtuustokauden alkaessa 1. kesäkuuta 2017, jolloin toimintansa aloittavat myös uudet lautakunnat. Samalla kaupungin toimialat muuttuvat palvelualueiksi.

Organisaatiorakenne ja palvelualuejohtajien tehtävät sekä muuttuneet tulosaluejohtajien tehtävät tulevat päätettäviksi kaupunginhallitukseen 15.5. ja kaupunginvaltuustoon 22.5.

Mikkelin aluejohtokuntien aluejako  

Osana hallintorakenneuudistusta on valmisteltu aluejohtokuntien aluejako. Keskustan ruutukaava-alueen sekä entisten kuntakeskusten ulkopuolisilta kyliltä on tiedusteltu, minkä aluejohtokunnan alueeseen ne haluavat jatkossa kuulua.

Aluejohtokuntien kokoonpanot päättää kaupunginvaltuusto kesäkuussa. Esitykset jäsenistä tehdään alueellisissa asukastilaisuuksissa.

Lisätietoja suunnittelukokouksesta:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka, 044 794 2206

Kaupunginhallituksen suunnittelukokouksissa keskustellaan valmisteilla olevista ja päätöksentekoon tulevista asioista. Suunnittelukokouksissa ei tehdä päätöksiä, mutta niihin valmistellaan esityslista ja niistä laaditaan pöytäkirja.

Aiheeseen liittyvää