Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginhallitus 23.11.
23.11.2015 - 19:12
Kaupunginhallitus 23.11.
nuija.jpg
Kaupunginhallitus muun muassa käsitteli BioSairila Oy:n perustamissuunnitelmaa ja lähetti sen valtuuston päätettäväksi. Kaupunginhallitus hyväksyi myös kaupungin henkilöstösuunnitelman ja vakanssipaketin vuodelle 2016. Lisäksi kaupunginhallitus päätti hankintasopimuksista.

Päätökset pykälittäin

376 § BioSairila

Kaupunginhallitus totesi lisäselvityksen tiedoksi ja päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy konsernilaajennuksena BioSairila Oy -nimisen yhtiön perustamisen osana laajempaa EcoSairila-hanketta. Yhtiön perustamiseen osallistuvat MetsäSairila Oy ja Etelä-Savon Energia Oy. Yhtiö keskittyy alueella tapahtuvien materiaalivirtojen hyödyntämiseen biokaasuna ja maanparannusaineena.

Keskustelun aikana kaupunginjohtaja täydensi esitystään siten, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se oikeuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään osakeyhtiön perustamisasiakirjat.

377 § Kokousaikataulu 2016

Kaupunginhallitus teki aikatauluihin sellaiset muutokset, että valtuuston seminaari on ennen hallituksen seminaaria. Muutetut ajankohdat:
22.2.2016 on valtuuston seminaari klo 12 – 17.30 ja sen jälkeen valtuuston kokous klo 18.
7.-8.3.2016 on hallituksen seminaari, hallituksen kokous 8.3.

378 § Talouden seuranta 10/2015

Kaupungin tilinpäätös on ennusteen mukaan noin 4,1 miljoonaa euroa alijäämäinen. Suurimmat ylitykset ovat palveluiden ostoissa, noin 8,6 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi talouden seurantatilanteen lokakuun lopussa 2015 ja hyväksyy esitetyt talousarviomuutokset.

379 – 380 § Henkilöstösuunnitelma ja vakanssipaketti

Kaupunginhallitus hyväksyi henkilöstösuunnitelman ja vakanssipaketin. Vakansseja perustetaan 47 ja lakkautetaan 30. Perustettavista vakansseista 30 on sellaisia, joissa aiemmin on ollut määräaikainen työntekijä ja määräaikaisuudelle ei ole enää perusteita.

381 §: Sopimus ESPER-hankkeen rahoituksesta

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy ESPER-hankkeen rahoitussopimuksen ja 2,1 miljoonan euron lisämäärärahan vuoden 2016 investointiosaan.

382 §: Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Mikkkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n hankkeiden kuntarahoitukset

Kaupunginhallitus päätti myöntää sekä Mikkelin ammattikorkeakoululle strategiahankekokonaisuuden kuntarahoitusta yhteensä enintään 50 000 euroa ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kärkiklustereiden johtamiseen yhteensä enintään 50 000 euroa.

383 §: Päihdeavohoidon kehittäminen mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että Kinnarin asumispalveluyksikön toiminta lakkautuu 1.1.2016, ja 1.1.2016 alkaen perustetaan päivätoiminta- ja ryhmäasumisyksikkö Vuorikatu 23:een tilakeskukselta vuokrattuihin tiloihin.

384 §: Edustajan nimeäminen kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimen palveluverkkopäivitystyöryhmään

Kaupunginhallitus nimesi Juha Vuoren (kok.) edustajakseen kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimen palveluverkkopäivitystyöryhmään. Varalle Veli Liikanen (vihr.)

Edustajasta suoritettiin vaali kolmen henkilön välillä kättennostoäänestyksenä.

Juha Vuorta kannattivat Arto Seppälä (sd.), Armi Salo-Oksa (kok.), Juha Vuori (kok.), Hannu Toivonen (kok.), Sari Teittinen (kok.) ja Seija Kuikka (kesk.), Veli Liikasta kannattivat Hannu Kilkki (sd.), Jaana Vartiainen (sd.), Kati Kähkönen (ps.), Vesa Himanen (ps.) ja Veli Liikanen (vihr.). Marja Kauppia kannattivat Petri Pekonen (kesk.) ja Kirsi Olkkonen (kesk.).

Kaupunginhallitus päätti myös pyytää aluejohtokuntia, teknistä toimea, henkilöstöjärjestöjä ja nuorisovaltuustoa nimittämään omat edustajansa työryhmään. Lisäksi kaupunginhallitus kirjasi, että työryhmän työn pitää valmistua helmikuun loppuun mennessä 2016.

385 §: Johtavan rakennustarkastajan valinta

Kaupunginhallitus valitsi johtavaksi rakennustarkastajaksi Sari Valjakan. Valjakka on tällä hetkellä rakennustarkastajana Mikkelin kaupungilla.

386 -  387 §: Asemakaavan muutokset

Kaupunginhallitus hyväksyi alustavasti Mikkelin kaupungin 35. kaupunginosan (Tikkala) korttelia 2 koskevan asemakaavan muutosehdotuksen ja asemakaavaehdotuksen ja päätti pyytää lausunnot tarvittavilta tahoilta.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että se hyväksyy asemakaavan ja asemakaavan muutoksen 11. kaupunginosan (Urpolan) korttelin 6 tonttia 1 ja korttelin 11 tonttia 1 sekä lähiympäristöä / Urpolankatu 22 – Selännekatu 31.

388 - 391 §: Elintarvikkeiden hankintasopimukset

Kaupunginhallitus hyväksyi hankintatoimen seuraavat kilpailutukset:

- Mikkelin seudun suurtalouksien hankintarengas valitsee tuoreen leivän ja leipomotuotteiden hankinnan puitejärjestelyyn ajalle 1.4.2016 – 31.3.2020 Haapasen Kotileipomo Oy:n, Kotileipomo Siiskosen, Leipomo-konditoria Agassi Ky:n, Suur-Savon Leipomon, Mikkelin Vihannes Oy:n, Sinuhe Ky:n ja Fazer Leipomot Oy:n.

-  Mikkelin seudun suurtalouksien hankintarengas hankkii maitotaloustuotteet Valio Oy:ltä 1.4.2016 – 31.3.2020 ja sen jälkeen jatkaa sopimusta toistaiseksi voimassa olevana yhdeksän kuukauden irtisanomisajalla.

- Mikkelin seudun suurtalouksien hankintarengas valitsee osatarjoukseen 1 (tukkutuotteet) päätukkutoimittajaksi Meira Nova Oy:n ajalle 1.4.2016 – 31.3.2020. Lisäksi puitejärjestelyyn ajalle 1.4.2016 – 31.3.2020 valitaan

-    osatarjoukseen 2 (kypsä vakuumiperuna) Keijo ja Päivi Liinakoski, Valio Oy, Kespro Oy, Mikkelin Vihannes Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Heinon Tukku Oy

  -  osatarjoukseen 3 (marjapakasteet) Astikkala Oy, Valio Oy, Kespro Oy, Mikkelin Vihannes Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Heinon Tukku Oy

 -   osatarjoukseen 4 (tuore kala) Kerimäen kalafile Oy, Mikkelin Vihannes Oy ja Ab Chipsters Food Oy

-    osatarjoukseen 5 (kalapakasteet) Kerimäen kalafile Oy, Valio Oy, Kespro Oy, Mikkelin Vihannes Oy, Wihuri Oy Aarnio, Heinon Tukku Oy ja Ab Chipsters Food Oy

-   osatarjoukseen 6 (valmisruoka) Kruunu Herkku Oy, Kespro Oy, Mikkelin Vihannes Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Heinon Tukku Oy.

-   osatarjoukseen 4 (tuore kala) Kerimäen kalafile Oy, Mikkelin Vihannes Oy ja Ab Chipsters Food Oy

-   osatarjoukseen 5 (kalapakasteet) Kerimäen kalafile Oy, Valio Oy, Kespro Oy, Mikkelin Vihannes Oy, Wihuri Oy Aarnio, Heinon Tu

-  Mikkelin seudun suurtalouksien hankintarengas hankkii lihat ja lihatuotteet Atria Suomi Oy:ltä 1.4.2016 – 31.3.2020 ja sen jälkeen jatkaa sopimusta toistaiseksi voimassa olevana yhdeksän kuukauden irtisanomisajalla.

392 §: Työterveyshuollon palvelujen hankinta 1.1.2016 alkaen

Kaupunginhallitus päätti, että työterveyshuollon palvelut hankitaan Etelä-Savon Työterveys Oy:ltä 1.1.2016 alkaen. Terveystalo Oy on valittanut hankintaprosessista markkinaoikeuteen. Kaupunginhallitus oikeutti kaupunginjohtajan laatimaan vastauksen aiheesta markkinaoikeudelle.

393 §: Kiinteistötoimitusmaksun vahvistaminen vuodelle 2016

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että hyväksyy uudet maksut. Uudessa taksassa hintoja on korotettu keskimäärin noin 2 %.

394 §: Valtioneuvoston päätös ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueesta, Kangasniemen kunta

Kaupunginhallitus päätti, että Mikkelin kaupunki ei valita valtioneuvoston päätöksestä, mutta yhtyy Kangasniemen oikaisuvaatimukseen.

Lisätietoja
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka, p. 044 794 2206

 

 

Aiheeseen liittyvää