Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginhallitus 24.8.2015
24.8.2015 - 18:29
Kaupunginhallitus 24.8.2015
nuija.jpg
Mikkelin kaupunginhallitus päätti palauttaa uudelleenvalmisteluun esityksen BioSairila Oy:n perustamisesta. Muut kohdat kaupunginhallitus päätti esitysten mukaisesti.

Päätökset pykälittäin

254 § BioSairila Oy:n perustaminen palautettiin uudelleenvalmisteluun

Mikkelin kaupunki ja kaupungin omistamat yhtiöt Etelä-Savon Energia ja Metsäsairila suunnittelevat BioSairila Oy:tä, joka tuottaa biokaasua.

Keskustelun aikana kaupunginjohtaja esitti, että asia palautetaan uudelleenvalmisteluun.Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan muutetun esityksen.

Mauri Miettinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi.

255 § Metsä-Sairilan hankesuunnittelu

Mikkelin Vesiliikelaitos on valmistellut Kenkäveronniemen jätevesipuhdistamon lakkauttamista ja uuden jätevesipuhdistamon rakentamista.

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy jätevesipuhdistamon hankesuunnitelman ja myöntää Metsä-Sairilan jätevesipuhdistamon rakennustöiden aloitusluvan 2015 alkaen.

256 § Kaupunginlakimieheksi Jukka Savolainen

Kaupunginhallitus valitsi kaupunginlakimieheksi OTM Jukka Savolaisen Iisalmesta. Kaupunginlakimiehen virkaan oli kuusi hakijaa.

257 § Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus -hanke, Kansalliskirjaston osahankkeen kuntarahoitus

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin osallistumisen hankkeeseen. Kaupungin osuus rahoituksesta on noin 30 000 euroa.

Veli Liikanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi.

258 § Etäopetuksen sisällyttäminen Otavan Opiston liikelaitoksen ylläpitämisluvan koulutustehtävään

Kaupunginhallitus valtuutti Otavan Opiston Liikelaitoksen rehtorin hakemaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä kirjausta etäopetuksen sisällyttämisestä Otavan Opiston Liikelaitoksen kansanopiston ylläpitämisluvan koulutustehtävään.  

259 § Ruoka- ja puhtauspalveluiden vt. palvelujohtajaksi Mia Hassinen

Kaupunginhallitus päätti, että tuoka- ja puhtauspalvelujen palvelujohtajan virkaa ei täytetä toistaiseksi, vaan vt. palvelujohtajana toimii Mia Hassinen.Viran täyttämisestä päätetään sen jälkeen kun telä-Savon sote-palvelutuotantoalueen perustamishankkeen yhteydessä on selvitetty ruoka- ja puhtauspalvelujen organisatorinen asema.

260 § Ylimääräinen valtuuston kokous 28.9.2015 klo 18.00

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että valtuusto päättää pitää ylimääräisen valtuuston kokouksen 28.9.2015 klo 18.00.

Ylimääräisen kokouksen aiheena on Etelä-Savon sote-palvelutuotantoalueen perustaminen. Palvelutuotantoalueen suunnittelussa mukana olevien kuntien valtuustot pitävät kokouksensa tuona päivänä samanaikaisesti.

Aiemmin sovittu valtuuston talousarvioseminaari 21.9. siirretään viikkoa myöhemmäksi niin, että talousarvioseminaarin ensimmäinen osa pidetään 28.9. klo 16.30 – 17.30, ja se jatkuu valtuuston kokouksen jälkeen klo 20:een asti.

Lisätietoja: kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka, p. 044 794 2206
Kokouksen pöytäkirja ilmestyy parin päivän sisällä kaupunginhallituksen sivulle (linkki tästä).

Aiheeseen liittyvää