Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginhallitus 28.11.
28.11.2016 - 16:26
Kaupunginhallitus 28.11.
nuija_5.jpg
Kaupunginhallitus muun muassa hyväksyi matkailun Saimaa-sopimuksen ja antoi lausunnon Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviosta. Kaupunginhallitus myös hyväksyi omalta osaltaan kaupungin henkilöstösuunnitelman 2017 - 2019.

Päätökset pykälittäin 
Linkki esityslistaan (pöytäkirjaan)

§433: Investointeja Itä-Suomeen valmennushankkeen sekä DMS-hankkeen kuntarahoitus

Kaupunginhallitus myönsi vuoden 2016 kuntarahoitusta kahdelle kehitysyhtiö Miksei Oy:n rahoittamalle hankkeelle: Investointeja Itä-Suomeen -valmennushankkeelle myönnettiin enintään 26 973 euroa ja kansainväliselle vesiteknologiaan liittyvälle DMS-hankkeelle enintään 2 000 euroa.

§ 434 Matkailun Saimaa-sopimus 2017-2019

Kaupunginhallitus hyväksyi Saimaa-sopimusluonnoksen ja päätti sitoutua eteläisen Saimaan alueen kansainväliseen matkailun yhteismarkkinointiin. Saimaa-sopimusluonnos on luonteeltaan aiesopimus. Sopimuskausi käynnistyy vuonna 2017 ja sen toimenpiteet ja rahoitus päätetään vuosittain.

§ 435 Mikkelin kaupungin tilastointi väestö- ja työllisyydenhoidosta sekä ikärakenteesta

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi tilastointitiedot.

§ 436 Mikkelin kaupungin rakennusjärjestyksen uusiminen

Kaupunginhallitus jätti asian pöydälle.

§ 437 Henkilöstösuunnitelma 2017-2019

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy henkilöstösuunnitelman 2017 – 2019.

§ 438 Vuonna 2017 perustettavat ja lakkautettavat virat

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen perustettavista ja lakkautettavista viroista vuonna 2017.

§ 439 Mikkelin kaupunginvaltuuston kokousten suoratoisto ja tallennus verkossa

Valtuuston kokouksia on voinut seurata verkossa suorana lähetyksenä tai tallenteena elokuusta 2015 alkaen. Päätös lähetyksistä oli tehty vuodeksi eli vuoden 2016 loppuun asti. Kaupunginhallitukselle esitettiin, että se esittäisi valtuustolle, että lähetyksiä jatketaan.

Keskustelun aikana Olli Nepponen (kok.) esitti Petri Pekosen (kok.) kannattamana, että nykyistä sopimusta ei jatketa vaan että vuonna 2017 aloittava uusi valtuusto päättää asiasta uudestaan. Äänestyksessä pohjaesitys voitti äänin 9 – 6.

Nepposen esityksen kannalla olivat Petri Pekonen (kesk.), Armi Salo-Oksa (kok.), Sari Teittinen (kok.), Juha Vuori (kok.) ja Jaakko Väänänen (kesk.)

§ 440 Lausunto Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviosta

Keskustelun aikana Arto Seppälä (sd.) esitti Markku Turkian (sd.) kannattamana lausuntoon lisättäväksi maininnat:
- ESSOTEn tulee turvata Mikkelin sote-palvelut vähintään nykytasolla.
- Mikäli raskaammasta palvelusta siirrytään kevyempään, tulee asia käsitellä yhteistoiminnassa kuntayhtymän ja kaupungin kanssa.

Keskustelun aikana esittelijä täydensi lausuntoon lisättäväksi maininnan, että olennaisimmista palvelumuutoksista neuvotellaan yhteistoiminnassa kuntayhtymän ja kaupungin kanssa.

Äänestyksessä esittelijän täydennetty esitys voitti äänin 11 – 5. Seppälän esityksen kannalla olivat Hannu Kilkki (sd.), Markku Turkia (sd.) ja Jaana Vartiainen (sd.).

 

Aiheeseen liittyvää