Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginorkesteri kymmenen konsertin kiertueella palvelukodeissa
17.1.2017 - 13:02
Kaupunginorkesteri kymmenen konsertin kiertueella palvelukodeissa
orkka.jpg
Mikkelin kaupunginorkesteri vierailee kymmenessä palvelukodissa 19.1.–24.4.2017.

Orkesteri esiintyy vierailukonserteissa konserttimestari Jyrki Lasonpalon johdolla ja laulusooloista vastaa Tuukka Lehtonen. Vierailupaikkoja ovat Graanin ja Pappilanpuiston palvelutalot, Annakoti, Pietarinpirtti, Lounatuuli, Vuolingonhovi, palvelukoti Vetrea sekä Moision sairaala, Kyyhkylän kuntoutuskeskus ja Kiiskinmäen päiväkeskus.

Palvelukotivierailut ovat tärkeä osa Mikkelin kaupunginorkesterin toimintaa ja ovatkin kuuluneet jo useamman vuoden ajan orkesterin säännölliseen ohjelmaan. Hyvän vastaanoton saaneet konsertit tarjoavat elämyksiä niille, jotka muutoin eivät konsertteihin pääsisi.

- Se on hieno ja palkitseva hetki, kun näkee vanhusyleisön kasvoilta musiikin vaikutuksen, kertoo konserttimestari Jyrki Lasonpalo.

Musiikilla onkin eri tutkimuksissa myös todettu olevan myönteisiä vaikutuksia terveyteen, ja muun muassa muistisairailla tutut sävelmät edesauttavat tunne-elämyksien heräämistä. Konserteissa kuullaan Jean Sibeliuksen, Edward Griegin ja Per Henrik Nordgrenin musiikkia, ja onpa luvassa myös Kullervo Linnan Kultainen nuoruus -valssi.

 

Aiheeseen liittyvää