Etusivu ›› Uutinen ›› Kaupunginorkesterin Syksyn säveliä -konsertti Mikaelissa 16.9.
13.9.2016 - 9:31
Kaupunginorkesterin Syksyn säveliä -konsertti Mikaelissa 16.9.
syksyn.jpg
Syksyn säveliä -konsertit ovat jo useamman vuoden ajan houkutelleet suuren yleisöjoukon rakastettujen ooppera-aarioiden, operettisävelten ja ikivihreiden iskelmien pariin.

Konserttitalo Mikaelissa 16.9. klo 19 järjestettävässä konsertissa solistitehtävissä esiintyvät laulajat Kari Kanto, Tuukka Lehtonen ja Jonna Kuivalainen (kuvassa).  Konsertin pianistina toimii Antti Manninen, ja Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyy konserttimestarinsa Jyrki Lasonpalon johdolla.

Kari Kanto on pitkän linjan laulumiehiä. Mikkelin seudulla hänet tunnetaan monipuolisena esiintyjänä, jonka alaa ovat erityisesti italialaiset ooppera-aariat. Tuukka Lehtonen puolestaan on Mikkelin kaupunginorkesterin viulisti, joka tosin usein nähdään myös laulusolistin tehtävissä orkesterinsa edessä. Lehtonen on myös kaupunginorkesterin luottosovittaja, ja myös Syksyn säveliä -konsertin orkesterisovitukset ovat hänen käsialaansa. Yhdessä Kanto ja Lehtonen ovat esiintyneet muun muassa kesäisin järjestettävissä Ilta Saimaalla -konserteissa.

Kolmas solisti, Jonna Kuivalainen, on kevyen musiikin herkkä tulkitsija, joka on muun muassa Karjalan Harmonikkaorkesterin laulusolistina ollut mukana saavuttamassa orkesterille menestystä harmonikkaorkesterien SM-kilpailuissa. Konsertin pianistina esiintyy Hirvensalmelta lähtöisin oleva ja Ranskassa pitkään opiskellut, nykyisin Mikkelin musiikkiopistossa säestäjänä toimiva Antti Manninen.

Konsertin ohjelmassa kuullaan oopperamusiikkia Mascagnin oopperasta Cavalleria rusticana, Donizettin oopperasta Lemmenjuoma ja Puccinin oopperasta Tosca. Lisäksi ohjelmassa on Lehárin Volgalaulu, ikivihreitä iskelmiä, kuten Onni jonka annoin pois ja Vihreät niityt sekä tunnelmallisia napolilaissävelmiä.

SYKSYN SÄVELIÄ

pe 16.9. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Kari Kanto, Tuukka Lehtonen ja Jonna Kuivalainen, laulu
Antti Manninen, piano
Jyrki Lasonpalo, konserttimestari

Ooppera-aarioita, operettisäveliä, ikivihreitä iskelmiä ja napolilaissävelmiä.
Mm. Puccini, Donizetti, Mascagni, Gade ja Lehár

Liput: www.ticketmaster.fi

Aiheeseen liittyvää