Etusivu ›› Uutinen ›› Keskoslasten päivän tapahtuma Mikkelissä 17.11.
15.11.2016 - 8:16
Keskoslasten päivän tapahtuma Mikkelissä 17.11.
keskos.jpg
Keskoslasten päivää vietetään torstaina 17.11. Mikkelissä kaikille avoimessa ulkoilutapahtumassa. Violetti valokulkue lähtee Mikkelin sataman leikkipuiston luota klo 18 kävellen kohti Kirkkopuistoa. Osallistujia pyydetään ottamaan mukaan omat violetit tai valkoiset valaisimet (esimerkiksi taskulamput) ja teeman värisiä eli violetteja asusteita.

Elisa Hillgenin suunnittelema violetti valoteos Pallot rakentuu Kirkkopuistoon jo noin klo 17. Valokulkueen saavuttua Kirkkopuistoon tarjolla on lämmintä glögiä ja pipareita 300 ensimmäiselle.  Lisäksi luvassa on pieni liikuntatuokio, ohjaajana ammattitanssija, tanssin opettaja Anastasia Soupios. Tarjolla myös infoa keskosuudesta ja keskosvanhempien yhdistys Kevyestä.

Maailman keskoslasten päivä on omistettu kaikille lapsille, jotka ovat syntyneet ennenaikaisesti. Valaistustempauksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa jopa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Eri puolilla maailmaa valaistaan lukuisia kuuluisia rakennuksia ja muita kohteita. Suomessa tempaus järjestetään nyt neljättä kertaa.

Mikkelin tapahtuman järjestää valtakunnallinen keskosvanhempien yhdistys Kevyt, jonka puheenjohtajana toimii mikkeliläinen keskoslasten äiti Heli Kauppinen, sekä paikalliset keskosvanhemmat. Valtakunnallinen päätapahtuma on tänä vuonna Kuopiossa.

Tapahtuma Facebookissa.

Aiheeseen liittyvää