Etusivu ›› Uutinen ›› Kiinalaista maalaustaidetta ja suomalaisia maisemia virastotalolla
22.6.2016 - 11:20
Kiinalaista maalaustaidetta ja suomalaisia maisemia virastotalolla
xiaoweizhang.jpg
Kiinan Hunanista kotoisin oleva taidemaalari Xiaowei Zhang on inspiroitunut suomalaisen luonnon kauneudesta ja puhtaudesta, Saimaasta ja metsistä. Töissään hän yhdistää perinteistä kiinalaista maalaustyyliä suomalaisiin väreihin ja maisemiin. Taidetta voi ihailla 21.6.-8.7. virastotalon aulassa, osoitteessa Maaherrankatu 9.

Xiaowei Zhang on valmistunut taiteen maisteriksi Hunanin yliopistosta ja opiskellut Suomessa Kuvataideakatemiassa. Hän on maalannut yli kymmenen vuotta ja ensimmäinen kosketus taiteeseen tuli jo teini-iässä kun Xiaowei seurasi isoisänsä maalaavan. Siitä asti hänellä on ollut suuri intohimo maalaamiseen ja hän on ollut aina erityisen kiinnostunut kalligrafiasta ja väreistä ja nämä näkyvät voimakkaasti myös hänen töissään. Xiaowein päätyyli maalauksessa on perinteinen kiinalainen maalaustaide, mutta hän on kiinnostunut myös länsimaalaisesta maalaustaiteesta ja inspiraatio virastotalolla nähtävän taidenäyttelyn töihin onkin lähtenyt suomalaisesta metsästä ja Saimaasta.

- Yhdistän töissäni perinteistä kiinalaista maalaustaidetta suomalaisiin väreihin ja maisemiin. Kiinalainen maalaustaide on perinteisesti aika väritöntä, mutta töissäni on nähtävillä muun muassa paljon sinistä ja vihreää, jota ei kiinalaisissa maalauksissa juurikaan näe, Xiaowei kertoo.

Xiaowei on liikkunut paljon suomalaisessa luonnossa saadakseen inspiraatiota töihinsä ja on jopa hiukan maalannut metsässä.

- Suomalainen luonto on niin kaunis ja erilainen esimerkiksi kiinalaiseen luontoon verrattuna. Yleensä luonnossa ollessani valitsen elementit jotka haluan tuoda töissäni esille, taiteilija Xiaowei Zhang kertoo.

Xiaowei asuu Mikkelissä ja tulevaisuudessa hän aikoo maalata paljon ja tuoda töissään esille Mikkeliä eri vuodenaikojen kautta.

Aiheeseen liittyvää