Etusivu ›› Uutinen ›› Kouluviestikarnevaali Mikkelissä 9. syyskuuta
8.9.2015 - 15:01
Kouluviestikarnevaali Mikkelissä 9. syyskuuta
kouluviestikarnevaali.jpg
Viime vuosina on tehty paljon työtä koululiikunnan puolesta, ja hyvällä tuloksella: koululiikuntaa tullaan lisäämään uudessa perusopetuksen tuntijaossa, ja esimerkiksi Liikkuva koulu -projekti on parantanut koululiikunnan asemaa. Mutta lisää liikkumiseen kannustavia toimenpiteitä tarvitaan edelleen sekä kouluissa että koulujen ulkopuolella.

Rohkaiseva esimerkki koululaisten aktivoimisesta löytyy ruotsinkielisistä kouluista. Stafettkarnevalen on järjestetty vuodesta 1961 lähtien, ja se on kehittynyt Euroopan suurimmaksi vuosittaiseksi koulu-urheilutapahtumaksi. Viimeksi Stafettkarnevalenille osallistui 249 koulua ja 1944 joukkuetta, ja Olympiastadionilla juostiin 11771 lähtöä. Stafettkarnevalen on kaikille avoin ja se edustaa yhteisöllisyyttä erinomaisella tavalla. Siinä ei ole häviäjiä, vain iloisia osallistujia.

Vuonna 2012 Vaasan seudun Urheiluakatemia sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä tehtäväkseen selvittää, kuinka Stafettkarnevalenia vastaava tapahtuma voitaisiin järjestää myös suomenkielisille kouluille. Kokeilumielessä järjestettiin Vaasassa jo syyskuussa 2012 Kouluviestikarnevaali Pohjanmaan kouluille. Tapahtuma oli suuri menestys. Osanottajia oli 1346 ja lähtöjä 2030. Osallistujien lisäksi katsomoissa oli yleisöä kaksinkertainen määrä. Viime syksynä Seinäjoella osanottajia oli jo 3 100, juoksuihin osallistui runsaat 2 500 juoksijaa ja huutosakkikilpailuihin n. 600. Tunnelma oli kerrassaan mahtava!

Syksyllä 2015 Kouluviestikarnevaali järjestetään suomenkielisissä kouluissa jo usealla paikkakunnalla, myös Etelä-Savossa 9.9. Mikkelin Urheilupuistossa. Tänä vuonna Kouluviestikarnevaali on valittu myös ensimmäistä kertaa järjestettävän Euroopan urheiluviikon (European Week of Sport) kansalliseksi päätapahtumaksi.

Kouluviestikarnevaali alkaa 9. syyskuuta Urheilupuistossa klo 10, jota ennen klo 9.40 on koulujen kerääntyminen avajaismarssiin. Järjestelyissä Mikkelin kaupungin lisäksi mukana ovat Etelä-Savon Liikunta ja Mikkelin Kilpa-Veikot.

Aiheeseen liittyvää