Etusivu ›› Uutinen ›› KulttuuriKannustimen haku alkaa 1.1.2017
27.12.2016 - 10:05
KulttuuriKannustimen haku alkaa 1.1.2017
kulttuuripalvelut.jpg
Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden KulttuuriKannustimen hakuaika alkaa tuttuun tapaan heti vuoden alusta 1.1.2017.

KulttuuriKannustimella etsitään tuoreita ideoita, uudenlaisia toimintatapoja tai kohteita, jotka kaipaavat kehittämistä. Taustalla on ajatus monipuolisten kulttuuriympäristöjen edistämisestä kaupungissa, pyrkimyksestä luomaan uudenlaista otetta kulttuuriin ja taiteeseen sekä entistä monipuolisempien kulttuurimahdollisuuksien tarjoamisesta.

KulttuuriKannustimen määritelmä on tarkoituksella löyhä. Kannustimella haetaan yllätyksellisyyttä, kekseliäisyyttä ja innovatiivisuutta. Uuden luominen ja rohkea, kokeileva katsontatapa taiteeseen ja kulttuuriin ovat Kannustimen avainasioita. Myös mikkeliläisyys on keskiössä, sillä avustuksen hakijoiden tulee olla mikkeliläisiä, jonka lisäksi idea täytyy toteuttaa Mikkelissä. KulttuuriKannustin jalkauttaa kaupungin strategiaa käytännön tasolle, sillä ehdotettavan idean on jollain tapaa nojattava kaupungin ja sivistystoimen strategiaan. Hakijana Kannustimessa voivat olla niin yksittäiset henkilöt, vapaamuotoiset ryhmät kuin rekisteröidyt yhdistyksetkin. Kannustinta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella.

KulttuuriKannustimen saajan ja kannustimen suuruuden ratkaisee saapuneiden hakemusten perusteella kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta. Lautakunta voi myös halutessaan jättää KulttuuriKannustimen jakamatta.

Kulttuurikannustimen hakuaika jatkuu aina tammikuun loppuun 31.1. asti. KulttuuriKannustinta haetaan Mikkelin sähköisen asioinnin kautta: http://mikkeli.cloudnc.fi/FormPro/eServices/Aloita/KulttuuriKannustin

Sähköinen linkki on toiminnassa 1.1.2017 alkaen.

Lisätietoja                                                                                    
Susanna Latvala
kulttuurituottaja
susanna.latvala(at)mikkeli.fi
050 311 7204

Mikä on KulttuuriKannustin?

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta myöntää KulttuuriKannustimen idealle tai hankkeelle, joka on uusi, hyvä ja toteuttamiskelpoinen ja joka kehittää kaupungin kulttuuria ja taidetta ja edistää taiteen saavutettavuutta. Uusi idea ottaa huomioon eri kulttuuritoimijat ja sen tulee jollain tavalla myös edistää kaupungin strategiaa. Hanke tai kehittämisidea täytyy toteuttaa Mikkelissä.

Hakemuksesta tulee ilmetä seuraavat asiat:

· mikä idea?

· kenelle suunnattu?

· toteutustapa?

· milloin toteutettaisiin?

· kuka toteuttaa?

· kokonaiskustannusarvio?

· miten idea kytkeytyy sivistystoimen strategiaan?

· tuoko idea jotakin pysyvää uutta elementtiä kaupungin kulttuuripalveluihin?

Aiheeseen liittyvää