Etusivu ›› Uutinen ›› Kylien elinvoiman ja tuottavuuden työpaja
6.3.2014 - 8:56
Kylien elinvoiman ja tuottavuuden työpaja
Maalaismaisemaa Ristiinassa.
Maaseudun palvelut ovat niukentuneet ja kylien elinvoima vähentynyt jo yhden sukupolven ajan. Kaupunkien tiukoissa talouden tilanteissa tuottavuutta on haettu tiivistämällä kaupunkirakennetta. Mutta onko se ainut tie?

Vaikka lopettaisimme kaikki maaseudulla käytetyt palvelut, riittäisi se kattamaan kuntien menokasvun vain muutamaksi päiväksi. Voiko sittenkin olla viisasta puhaltaa elinvoimaa kyliin ja hakea samalla tuottavuutta ja taloudellisuutta? Mikkelissä katsotaan, voiko vastavirtaan uida.

Kylien elinvoiman ja tuottavuuden työpaja: Miten rakennamme lähipalvelukeskuksen arjen helpottamiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi?
Mikkelin kaupungintalon valtuustosalissa 13. maaliskuuta 2014 kello 10-13.

Missä ja mistä kestävä hyvinvointi syntyy?
Jaana Utti, mahdollistavan julkisen johtamisen asiantuntija, Tamora Oy
Miksi palvelurakenteet ja palveluiden tuottamistavat on pakko kyseenalaistaa? Miksi rajoja on pakko rikkoa hyvinvointiyhteiskunnan saavutusten turvaamiseksi? Mitä se voi tarkoittaa kylillä?
Avoin työpaja, Kyläruokala ja DigiSali hyvinvoinnin ja tuottavuuden tekijöinä.

Elinvoima lähtee yritysten hyvinvoinnista – kaupunki on mahdollistaja
Soile Kuitunen, kehitysjohtaja, Mikkelin kaupunki
Nyt on annettu lupa kokeilla maaseudun palvelukeskusideaa. Kun taloudellisesti kestävä konsepti rakennetaan, se voi tuoda työtä, hyvinvointia ja elinvoimaa kaikille kylille.

Lupaus ihmisten arkea helpottavista digitaalisista palveluista
Juha Ropponen, ohjelmajohtaja, Lupaus 2016 -ohjelma
Palveluiden digitalisointi tarjoaa mahdollisuudet kuntien palvelutuotannon radikaalille uudistamiselle. Kun palveluita käytetään kotisohvalta, miksei se sohva voisi olla maaseudulla?

Tervetuloa keskustelemaan!

Tarjolla pientä purtavaa suoraan Mikkelin kyliltä. Voisitko ilmoittaa osallistumisestasi pia.tuunanen(at)mikkeli.fi, niin osaamme varata tarjottavaa sopivasti.