Etusivu ›› Uutinen ›› Kymmenet rantasaunat lämpenevät heinäkuussa Mikkelin seudulla
7.7.2017 - 15:50
Kymmenet rantasaunat lämpenevät heinäkuussa Mikkelin seudulla
logo_mikkelin-seutu_rantasaunaday.png
Mikkelin seutu - Rantasauna Day järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 22.7.2017. Päivän aikana ovensa avaavat kymmenet erilaiset rantasaunat, ympäri Mikkelin seudun kuntia.

Mikkelin seutu on vesistöineen ja mökkiseutuineen on niin ainutlaatuista ja perinteistä suomalaista, että saunojenkin haluttiin edustavan perinteisiä suomalaisia saunoja. Mukana on kuitenkin myös modernimpia versioita perinteisistä rantasaunoista.

Perinteisimpiin saunoihin pääsee löylyttelemään kaikissa mukana olevissa Mikkelin seudun kunnissa. Jos taas haluaa kokea jotain vähän erityisempää, kannattaa suunnata esim. Puumalan satamaan, jossa pääsee saunomaan hevosenkuljetusvaunuun rakennetussa saunassa, Kangasniemellä pääsee lauttasaunan kyytiin, Mäntyharjulla Repoveden ulkoilureitillä lammenrannalla lämpenee kotasauna ja Hirvensalmella luomumökkikohde Verkkorannan perinteinen riihisauna toivottaa saunojat tervetulleiksi.

Yksi suurimmista ja tunnetuimmista saunatapahtumista on Helsinki Sauna Day, jonka kanssa on tehty yhteistyötä tämän tapahtuman tiimoilta. Mikkelin seutu - Rantasauna Day jatkaakin samaa konseptia kuin Helsinki Sauna Day, mutta keskittyy pelkästään rantasaunoihin ja niiden tuomaan kulttuuriperintöön ja saunakulttuuriin.

-Helsinki Sauna Day on noussut kahden vuoden aikana suureen suosioon, ja yhdessä saunomiselle on selkeästi tilausta. Hienoa, että tapahtuma leviää myös muualle ja perinteisempiin rantasaunoihin. Moni on kaipaillut Helsinki Sauna Dayta myös kesälle, ja Mikkelin seudun tapahtuma täydentää siinäkin mielessä hyvin konseptia. Helsinkiin on tapahtumaa varten tullut monia saunojia eri puolilta Suomea ja maailmaa, ja varmasti moni suuntaa sen takia myös Mikkelin suuntaan, toteaa Jaakko Blomberg, Helsinki Sauna Dayn tuottaja.

Samaan aikaan Mikkelissä käynnissä olevien Asuntomessujen kävijöille onkin tarjolla nyt mainio mahdollisuus rentoutua messupäivän päätteeksi saunassa, tai jopa useammassa!

Avoimet saunat ja saunavuorot löydät nettisivuilta osoitteesta www.saunaday.fi. Samasta osoitteesta löytyy myös ilmoittautumislomake, jonka täyttämällä voi vielä ilmoittaa omankin saunan mukaan! Ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä 16.7. saakka.

Lisätiedot tapahtumaa koskien:

Satu Niskanen
Tuottaja
rantasaunaday(at)gmail.com
p. 050 374 5598