Etusivu ›› Uutinen ›› Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma 20.11.
8.11.2016 - 14:39
Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma 20.11.
kulttuuripalvelut.jpg
Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut järjestää sunnuntaina 20.11. klo 9 - 11 lapsen oikeuksien päivän tapahtuman, joka on täynnä hauskaa ja monipuolista tekemistä koko perheelle sekä sisällä että ulkona. Tapahtumapaikkana on Rouhialan koulun liikuntasali ja piha-alue (Rouhialankatu 39), Emolan päiväkodin piha (Rouhialankatu 37) sekä Rouhialan leikkipuisto (Rouhialankatu 55).

Rouhialan liikuntasalissa voi kokeilla taiteellisia kykyjään Hope ry:n ja taiteilija Aleksi Lydmanin seurassa, viedä pehmolelun tai nuken Kaukasuksen neuvolaan sekä askarrella avaimenperiä nuorisovaltuuston kanssa. Lapsen oikeutta mielipiteiden ilmaisuun päästään soveltamaan pisteellä, jossa voi äänestää Mikkelin parasta leikkipuistoa ja piirtää mikä on hauskinta Mikkelissä. Salin viereisessä luokkahuoneessa on mahdollista tehdä kasvomaalauksia kaverille tai perheenjäsenelle Elisa Hillgénin ohjeistuksella.

Salirakennuksen ulkopuolella sekä Emolan päiväkodin pihalla päästään etsimään arkeologisia löytöjä Helena Partasen kanssa, Ekin Partio puolestaan pystyttää pihalle rastiradan ja Esikaupungin VPK tarjoaa mahdollisuuden tutustua paloautoon. Piha-alueella nähdään myös Professori Bluffo, joka hurmaa kaikenikäiset hauskalla esityksellään. Rouhialan leikkipuistossa liikutaan ESLin ja Mikkelin Naisvoimistelijoiden kanssa, kun luvassa on monenlaista aktiviteettia temppuradasta tarkkuusheittoon sekä energistä jumppaa koko perheelle.

Tapahtumassa on myös lelujen- ja kirjojenvaihtopiste. Turvallisuudesta ja järjestyksestä vastaa Etelä-Savon turvallisuuspalvelut, joka myös jakaa lapsille heijastavia pehmoeläimiä. Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille lapsille sekä lapsiperheille.

Sunnuntaina 20.11. vietetään YK:n lapsen oikeuksien julistukseen perustuvaa lapsen oikeuksien päivää, jonka teemana on tänä vuonna yhdenvertaisuus lapsia ja nuoria osallistaen. Teema nousee esille tapahtuman eri toimintapisteissä, ja muita erityisesti huomioituja aiheita ovat turvallisuus, lapsen näkemysten kunnioittaminen sekä oikeus oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus muistuttaa myös lasten oikeudesta taiteeseen ja kulttuuriin. Osana lapsen oikeuksien päivää Mikkelin Lähemäen päiväkoti saa uutta taidetta, kun eteläafrikkalaisen Gerald Tabatan Kapkaupungissa leikkiviä lapsia kuvaava teos ”Kids playing by the pavement” julkistetaan Lähemäen päiväkodilla (Lähemäenkatu 4 A) 17.11. klo 9.

Lapsen oikeuksien päivänä nähdään myös Onneli ja Anneli -elokuva Ritzissä klo 10. Liput: 3 € (2 - 16 v.) ja 5 € (yli 16v.) HUOM! Lippuna käy myös Hulivilikarnevaalin ranneke. Lippujen myynti tapahtuu elokuvateatterin ovelta. Elokuvalla ei ole ikärajaa.

Aiheeseen liittyvää