Etusivu ›› Uutinen ›› Lasten parlamentti kokoontuu kuntavaaliviikolla Mikkelin Teatterilla
3.4.2017 - 9:28
Lasten parlamentti kokoontuu kuntavaaliviikolla Mikkelin Teatterilla
teatteri.jpg
Kuntavaalit käydään samalla viikolla Mikkelin lasten parlamentin kanssa. Kunnan päätöksenteko painottuu jatkossa yhä keskeisemmin lasten ja nuorten elinoloista päättämiseen, kun palvelutuotannossa varhaiskasvatus ja perusopetus ovat merkittävässä roolissa.

Mikkelin kaupungin lasten parlamentissa pohditaan tällä kertaa kulttuuriharrastusten toimintaedellytyksiä. Mitä vaaditaan konsertin järjestämiseen? Mitä museo voi tarjota lapsille ja millainen on uusi taidemuseo mikkeliläisten lasten silmin? Onko teatteri tarpeeton koululaisten kulttuuripolun ohjelmassa? Samalla osallistujille tarjotaan tietoa lapsille suunnatusta tarjonnasta. Tiesitkö, että Mikkelin kaupungin museoihin on kaikilta alle 18-vuotiailta ilmainen sisäänpääsy?

Lasten parlamentti järjestetään 6.4. klo 12 - 15 Mikkelin Teatterilla, osoitteessa Savilahdenkatu 11. Parlamentissa esiinnousseet kannanotot välitetään tahoille, joita asiat koskevat. Mukaan on ilmoittautunut 38 edustajaa 19 eri alakoululta. Lasten ajatuksia kuulevat ja järjestelyistä vastaavat Mikkelin Teatteri, Mikkelin kaupungin museot ja kaupunginorkesteri. Järjestelyissä on mukana myös Kaakkois-Suomen ammattirkorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelijoita nuorisopolitiikan opiontojaksolta.

Tervetuloa seuraamaan parlamentin työskentelyä ja kuulemaan, mitä mieltä lasten parlamentin edustajat ovat vaikuttamismahdollisuuksistaan.

Aiheeseen liittyvää