Etusivu ›› Uutinen ›› Lasten parlamentti kulttuurilaitosten vieraana
10.5.2017 - 14:55
Lasten parlamentti kulttuurilaitosten vieraana
lasten4.jpg
Mikkelin kaupungin lasten parlamentti kokoontui huhtikuussa Mikkelin teatterilla. Osallistujina oli 36 lasta 19 eri alakoulusta. Kokouksessa edustajat kuulivat kulttuurilaitosten ajankohtaisia kuulumisia ja ideoivat sekä antoivat palautetta toiminnan kehittämiseksi.

Teatterin koettiin tuovan arkeen vaihtelua ja hauskuutta. Arvostusta sai myös se, ettei teatteri huijaa katsojaa, vaan kaikki on aidon tuntuista. Teatterissa ei pidetty naulakkomaksuista ja siitä, että lapsien on hankala nähdä isojen ihmisten takaa näyttämölle.

Lasten parlamentin edustajat toivoivat museon kokoelmiin historiallisia esineitä ja vanhoja karttoja, mutta myös eri ikäkausien puhelimia ja kameroita. Toiminnallisten palvelujen toivetta korosti lasten toiveet sovitettavista asuista, oikeista eläimistä, tarinoista ja museoon rakennetuista näköiskohteista. Lasten parlamentin edustajien toive toiminnallista museopalveluista toistui, kun keskustelun aiheena oli Mitä haluaisit tehdä museossa?

Katseleminen ja kierteleminen olivat eniten suosiota saaneet tekemiset. Yhdeksän edustajaa nosti esille itse kokeilemisen ja tutkimisen. Muista tekemisistä mainittiin muun muassa maalaaminen, työpajat, ruokailumahdollisuus ja valokuvien ottaminen.

Mikkelin kaupunginorkesterin pisteellä otettiin tuntumaa siihen, mistä kaikista elementeistä konsertin järjestäminen koostuu. Edustajat saivat myös kannustusta olla yhteydessä orkesterin intendenttiin ja tulla seuraamaan harjoituksia.

Joihinkin lasten parlamentin esille nostamiin asioihin on saatu jo vastine. Koulujen pihoja koskevista parannusehdotuksista Moision koululta vastattiin, että koululle on tulossa lähivuosina remontti, jonka yhteyteen pyritään liittämään pihaleikkivälineiden uusinta. Rämälän koulun väki on myös kiinnostunut lisäämään keinuja, jos vain rahoitus löytyy.

Urpolan koulun juomahanaongelmia on käyty läpi kevään aikana sekä opettajatiimissä että oppilaskunnan hallituksen muodostamassa koulutiimissä. Yhteisiä sääntöjä tarkentamalla on pyritty edistämään juoma-automaattien siistinä pysymistä.

Lasten parlamentti kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa Keskuskeittiö Isopadan vieraaksi.

Pöytäkirjat ja lisätietoja

Aiheeseen liittyvää