Etusivu ›› Uutinen ›› Lauantaina on rantasaunojen avointen ovien päivä - tervetuloa löylyihin!
18.7.2017 - 14:42
Lauantaina on rantasaunojen avointen ovien päivä - tervetuloa löylyihin!
vastat_kuvaaja_satu_niskanen.jpg
Mikkelin seutu - Rantasauna Day järjestetään ensimmäistä kertaa lauantaina 22.7.2017. Päivän aikana lämpenee 15 erilaista rantasaunaa, joihin kaikki halukkaat pääsevät saunomaan ilmaiseksi. Saunat edustavat sekä perinteisiä rantasaunoja että hieman modernimpia ja ainutlaatuisempia versioita rantasaunoista.

Mikkelin seutu - Rantasauna Day jatkaa ja täydentää samaa konseptia kuin Helsinki Sauna Day. Kuka tahansa saa yhden päivän ajaksi avata oman saunansa ovet, ja kutsua niin tuttuja kuin tuntemattomiakin saunaan. Poiketen Helsingin tapahtumasta, Mikkelin seudulla keskitytään vesistön inspiroimana pelkästään rantasaunoihin ja niiden tuomaan kulttuuriperintöön ja saunakulttuuriin.

Perinteisiä rantasaunoja löytyy kaikista mukana olevista Mikkelin seudun kunnista. Mikkelissä pääsee saunomaan esim.Kenkäveron rantasaunaan klo 15-19, Anttolanhovin rantasaunaan klo 13-16, Visulahden rantasaunaan klo 11-18 tai Saparoisen saunaan klo 14-18. Puumalassa avoinna on Veeran sauna klo 14-17, Koskenselän rantasauna klo 12-18 sekä Sahanlahti Resortin Niskalammen sauna klo 12-15. Pertunmaalla palokunnan sauna ja Kuortissa Veljespirtin sauna tarjoavat löylyt klo 15-18. Mäntyharjulla Lomakeskus Tommolansalmi lämmittää rantasaunaa klo 15-21 ja Mikkelin Otavassa Susiniemen saunamaja lämpenee klo 12-16.

Sille, joka halajaa hieman erilaista tai uudenlaista saunakokemusta, suosittelemme suuntaamaan esim. Hirvensalmelle ekomökkikohde Verkkorannan riihisaunaan, Puumalan satamaan hevosenkuljetusvaunusaunaan, Kangasniemelle Costa Synsiö lauttasaunaan tai vaikkapa Mäntyharjulle Repoveden ulkoilureitin varrella sijaitsevaan kotasaunaan.

Osaan saunoista vaaditaan etukäteinen saunavuoron varaaminen, mutta moniin pääsee myös vapaammalla aikataululla, saunan ilmoitettujen aukioloaikojen puitteissa. Tässä onkin monelle asuntomessuilla käyvälle mainio mahdollisuus rentoutua lauantaina messupäivän päätteeksi saunassa, tai jopa useamassa!

Kaikki avoinna olevat saunat, ja muut tarkemmat saunakohtaiset tiedot löytyvät nettisivuilta osoitteesta www.saunaday.fi. Samasta osoitteesta pääsee myös varaamaan itselleen sopivan saunavuoron.

Rantasauna Dayn hengessä pystyy olemaan mukana myös muualla Suomessa, jos ei pääse paikanpäälle saunomaan. Sosiaalinen media saa päivän aikana laulaa ja saunatunnelmia jakaa!

Lisätiedot tapahtumaa koskien:

Satu Niskanen
Tuottaja
rantasaunaday(at)gmail.com
p. 050 374 5598